Amendamentul la Legea bugetului care prevede majorarea alocaţiilor copiilor de la 1 martie a fost revotat, joi, în plentul Parlamentului, după ce a fost schimbată sursa de finanţare. Anunţul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, care a apreciat că amendamentul făcut de PNL a fost ”demagogic” întrucât avea o sursă de finanţare care îl făcea de neaplicat. Alocaţiile vor fi plătite din deficitul bugetar, care creşte, astfel, la 2,76% de la 2,55% cât a fost estimat iniţial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plenul Parlamentului a votat din nou, joi seară, amendamentul privind majorarea alocaţiilor copiilor, după o şedinţă a parlamentarilor PSD.

Liviu Dragnea a precizat că a fost schimbată sursa de finanţare.

”Amendamentul rămâne acelaşi (...) sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului de stat. Astfel, deficitul total general consolidat estimat ajunge la  2,76% din BIP urmând a se face corelările necesare în cuprinsul Legii bugetului de stat. După ce legea va intra în vigoare, nu ştim când va fi promulgată şi publicată în Monitorul Oficial, Guvernul trebuie să emită o OUG pentru a modifica Legea alocaţiilor de stat pentru a se putea într-adevăr plăti alocaţiile, să le primească copiii”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a afirmat că PNL a depus un amendament ”demagogic”.

”Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare. A fost făcut de oameni care habar n-au de regulile şi legislaţia financiar bugetară şi l-au făcut fără să se gândească că va putea fi adoptat, urmând ca banii să nu ajungă la copii pentru că nu exista sursa de finanţare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Deputatul PNL Robert Sighiartau care a propus amendamentul votat în plenul Parlamentului indicase ca sursă de finanţare fondurile pentru legile speciale, parte a altui capitol al bugetului.

Alocaţiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019, după adoptarea în plenul Parlamentului a unui amendament la Legea bugetului. Astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Impactul bugetar este estimat la peste 2 miliarde de lei. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.