Ambasadorul SUA la Bucureşti Kathleen Kavalec declară, întrebată dacă are o strategie pentru anul electoral astfel încât să nu fie acuzată de imixtiune, aşa cum s-a întâmplat cu unii dintre predecesorii săi, că SUA susţin o democraţie puternică şi sănătoasă în România, un sistem şi un proces, nu politicieni individuali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În primul rând, ceea ce susţinem este o democraţie puternică şi sănătoasă în România, iar asta implică concurenţă şi permisiunea ca oamenii să decidă liber cine sunt liderii lor. Aşadar, ceea ce susţinem este un sistem şi un proces, nu politicieni individuali”, a afirmat Kavalec, întrebată la Digi24 în legătură cu faptul că predecesorii săi, după Revoluţie, au fost acuzaţi constant că s-au amestecat în procesul electoral din ţara noastră şi dacă are o strategie pentru a nu fi învinuită de aceleaşi lucruri, dat fiind că 2024 este un an electoral plin.
 
Diplomatul a admis că oamenii pot încerca să învinuiască şi de multe ori o fac în social media.
”Nu ştiu dacă trebuie să răspundem la fiecare acuzaţie, dar cred că ceea ce vom face este să clarificăm că susţinem un proces democratic, că vom lucra cu guvernul ales şi că sperăm să vedem cetăţenii capabili să-şi exercite dreptul democratic de a vota”, a conchis Kathleen Kavalec.
Ambasadorul SUA a sosit la Bucureăti în 9 februarie, iar 14 aprilie şi-a prezentat scrisorile de acreditare la Cotroceni. Cu această ocazie ambasadoarea Kathleen Ann Kavalec a apreciat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi a confirmat obiectivul de a lucra cu autorităţile române pentru consolidarea acestuia. Totodată, oficialul american a transmis aprecierile SUA privind eforturile şi sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.