Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, consideră că singura opţiune pentru pace în Ucraina o reprezintă calea diplomatică, aceasta fiind unica metodă de a rezolva lucrurile. El a precizat că în Ucraina sunt peste 10.000 de cetăţeni israelieni şi autorităţile din Israel le-au cerut să părăsească ţara şi să revină acasă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
David Saranga a fost întrebat, marţi, la Constanţa, despre conflictul din Ucraina. 
 
“Singura opţiune pentru pace este prin calea diplomatică numai dacă părţile vor sta de vorbă şi vor discuta aceasta este singura metodă pentru a rezolva lucrurile”, a declarat ambasadorul Israelului. 
 
El a precizat că în Ucraina sunt peste 10.000 de israelieni, dar comunitatea evreiască de acolo numără mai mult de 100.000 de persoane. 
 
“În Ucraina sunt mai mult de 10.000 de israelieni. Comunitatea evreiască numără mai mult de 100.000 de persoane. Vorbim de 10.000 de israelieni care mai sunt în Ucraina, cam 4.000 au plecat deja şi noi prin Ministerul de Externe am chemat pe toţi cetăţenii israelieni să plece din Ucraina şi să vină în Israel”, a transmis David Saranga.
 
Întrebat dacă sunt cetăţeni israelieni şi în Doneţk şi Lugansk, ambasadorul a răspuns: “Sunt peste tot, dar majoritatea israelienilor sunt în Kiev şi în oraşele mari, dar israelieni şi comunitatea evreiască sunt peste tot. Noi am chemat pe toţi israelieni să plece de acolo, ambasada noastră ieri seara s-a mutat de la Kiev la Lvov”. 
 
David Saranga a fost prezent, marţi, în Portul Constanţa, la o ceremonie de comemorare a 80 de ani de la scufundarea navei Struma” în Marea Neagră, când şi-au pierdut viaţa 769 de evrei români.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.