Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu l-a primit vineri, pe ambasadorul agreat al Republicii Armenia în România, Tigran Galtsyan, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare. Ministrul afacerilor externe a exprimat încrederea într-o dinamică ascendentă a relaţiilor bilaterale şi a transmis noului ambasador succes în realizarea mandatului său la Bucureşti, asigurându-l de sprijinul autorităţilor române în acest scop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului de Externe, cei doi interlocutori au trecut în revistă stadiul actual şi de perspectivă a relaţiilor româno-armene, precum şi posibilităţile de cooperare în plan bilateral, în cadrul relaţiei UE-Armenia şi la nivel multilateral.

”Oficialul român a relevat interesul pentru dezvoltarea dialogului politico-diplomatic între România şi Armenia şi pentru identificarea de noi domenii de interes comun, în scopul intensificării cooperării economice şi sectoriale. De asemenea, a reiterat sprijinul constant al României pentru aprofundarea relaţiilor UE-Armenia, inclusiv prin valorificarea întregului instrumentar existent la nivel UE cu incidenţă asupra zonei Caucazului de Sud”, arată MAE. 

Ministrul afacerilor externe a exprimat încrederea într-o dinamică ascendentă a relaţiilor bilaterale şi a transmis noului ambasador succes în realizarea mandatului său la Bucureşti, asigurându-l de sprijinul autorităţilor române în acest scop.

”Ambasadorul agreat Tigran Galtsyan a prezentat priorităţile mandatului său în România, exprimând angajament deplin pentru aprofundarea direcţiilor de acţiune conturate pe agenda bilaterală în ultima perioadă”, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.