Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat, duminică seară, după înregistrările difuzate de România TV cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care aceasta i-ar spune procurorului Jean Uncheşelu că îşi doreşte să "ajungă cât mai repede la domnul premier", că în perioada în care a fost viceprimar al Timişoarei Sorin Grindeanu s-a ocupat de Direcţia Tehnică, având atribuţii în domeniul infrastructură, energie sau transport în comun, Direcţia Patrimoniu - în legătură cu care există un dosar la DNA - nefiind în subordinea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În primul rând, nu comentăm direct înregistrarea, nu ştim dacă ea este sau nu autentică. Vreau doar să demontez orice încercare de a lega numele premierului Grindeanu de acest dosar. În vremea în care a fost viceprimar, Sorin Grindeanu s-a ocupat de Direcţia Tehnică, având atribuţii în domeniul infrastructură, energie sau transport în comun. Direcţia Patrimoniu nu era în subordinea domnului Grindeanu", a declarat Alina Petrescu pentru News.ro.

România TV a prezentat, duminică seară, o înregistrare cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care aceasta i-ar spune procurorului Jean Uncheşelu că îşi doreşte să "ajungă mai repede" la "domnul premier” care a semnat "contractele cu casele". 

"Uncheşelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheşelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii- n.r.), ştiţi ce îmi doresc? Să decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. (...) Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice, unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o... (...) DNA-ul aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem. Înseamnă că sunt alte cauze şi am vrut să stăm un pic de vorbă să vedem. M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare. Sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijorează, că la asta cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei  liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”, spune procurorul şef al DNA în înregistrarea audio difuzată de România TV.

La scurt timp, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că luni dimineaţă va sesiza Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la solicitarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se "ajunge la premierul Sorin Grindeanu".

"Mâine dimineaţă voi sesiza inspecţia judiciară în legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la solicitarea doamnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu", a scris Tudorel Toader pe Facebook, duminică seară.

Întâlnirea de la Cheile Grădiştei pe care o invocă Laura Codruţa Kovesi a avut loc în luna martie, când Sorin Grindeanu era premier, iar dosarul la care face referire Kovesi este cel în care sunt urmăriţi penal de DNA actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu, pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro. În acea perioadă, Sorin Grindeanu era viceprimar al Timişoarei. El a ocupat acest post între iunie 2008 şi decembrie 2012.

Premierul Sorin Grindeanu declara, în luna februarie, comentând dosarul DNA privind imobilele din Timişoara, în care sunt acuzaţi primarul Nicolae Robu şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu, că el nu are nicio implicare în acest caz, pentru că nu a avut, ca viceprimar, atribuţii în domeniul patrimoniului oraşului.

"Am văzut că se tot spune în spaţiul public cum că am vreo legătură cu un dosar. (...) Este o manipulare deja suspectă. Nu am răspuns niciodată când am fost viceprimar al oraşului de domeniul patrimoniului oraşului. Lucrurile sunt cât se poate de clare", a afirmat premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.