Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a propus conducerii Senatului ca la deschiderea şedinţelor Senatului şi ale plenului reunit al celor două Camere să se intoneze imnul naţional al României. Ea arată că este oportună intonarea imnului national al României la începutul fiecărei şedinţe de plen a Senatului şi a şedinţelor de plen reunit, nu doar la deschiderea fiecărei sesiuni parlamentare , pentru o mai bună promovare a simbolurilor naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Imnul de stat alături de drapel, Ziua Naţională, stema şi sigiliul statului, reprezintă ceea ce numim simbolurile naţionale conform Constituţiei României. Noi, iniţiatorii, considerăm ca prin prezentul proiect de hotărâre de modificare a Regulamentului Senatului că este oportună intonarea imnului national al României la începutul fiecărei şedinţe de plen a Senatului, şi nu doar la deschiderea fiecărei sesiuni parlamentare , pentru o mai bună promovare a simbolurilor naţionale”, spune Alina Gorghiu în expunerea de motive.

”Imnul nostru, „Deşteaptă-te, române!, reprezintă un catalizator al coeziunii naţionale şi sociale, iar prin spiritul mobilizator şi energia transmise, devine suma eforturilor depuse pentru atingerea obiectivelor majore ale ţării noastre, de a construi o Românie puternică şi prosperă în Europa şi în lume”, se arată ăn expunere.

”Suntem obligaţi să onorăm acest simbol naţional, cinstind astfel memoria celor care au contribuit la consolidarea statului român. Imnul de stat este unul mobilizator care i-a motivat şi unit pe români în momente cruciale ale istoriei şi intonarea sa constituie întotdeauna un moment solemn şi un motiv de mândrie. Din aceste motive, înaintăm prezentul proiect de hotărâre, spre dezbatere şi adoptare”, mai afirmă Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.