Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni că PNL a admis că pot exista anumite excepţii de la acest protocol, punctuale, cu condiţia ca toate partidele care formează această coaliţie să fie de acord cu aceste modificări şi să aducă o mai mare eficienţă în Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există o poziţie clară, asumată de cei trei lideri ai partidelor care formează coaliţia de guvernare, de respectare a protocolului. PNL a spus-o , şi nu o singură dată, motivele sunt cele pe care le ştiti cu toţii, respectarea protocolului în integralitatea sa asigură o rocadă facilă, asigură o derulare a activităţii la nivelul Executivului fără să fie sincope”, a spus Alina Gorghiu.

Vicepreşedintele PNL a precizat că, ”în vederea armonizării poziţiilor tuturor colegilor din coaliţia guvernamentală, PNL a admis că pot exista anumite excepţii de la acest protocol, de la negocierea protocolului, excepţii punctuale, cu o singură condiţie: ca toate partidele care formează această coaliţie să fie de acord cu aceste modificări, excepţii punctuale de la protocol”. Ea a arătat că ”o eventuală excepţie de la protocol consideră că ar trebui să aibă în vedere o condiţie esenţială, şi anume o îmbunătăţire a activităţii guvernamentale. ”Dacă poate aduce o mai mare eficienţă în Executiv, atunci merită discutată”. A

lina Gorghiu a anunţat că marţi va avea loc şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

”Probabil şi PSD şi UDMR vor avea în această săptămână o şedinţă cu privire la maniera în care se va face rotativa guvernamentală. După aceste şedinţe vom putea discuta concret ce scenarii se află ăe masa coaliţiei”, a mai spus Gorghiu. Alina Gorghiu a spus că PNL îşi doreşte ”o discuţie foarte serioasă legată de programul de guvernare”.

”O întreagă echipă, specialişti ai PNL, au lucrat la ajustarea programului de guvernare, la îmbunătăţirea lui, discuţiile vor avea loc în interiorul coaliţiei dar avem câteva puncte pe care le vom pune în discuţie pe masa coaliţiei”, a arătat Gorghiu. Ea a menţionat că liberalii îşi doresc un program de guvernare ”foarte realist, ca şi până acum, care să asigure creşterea economică în România”. ”Nu avem în programul de guvernare şi ne ferim să încurajăm, să susţinem, orice fel de măsură populistă şi vrem să mergem în continuare (..) cu măsuri realiste, cu măsuri care să asigure României creştere economică”, a mai spus Alina Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a spus că un astfel de program va fi concentrat, din partea PNL, pe măsuri de dreapta, care i-au consacrat, menţinerea şi creşterea procentului alocat investiţiilor, inclusiv la alocarea a 2% din PIB pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. ”Vorbim despre continuarea demersurilor pentru absorbţia fondurilor europene într-un procent cât mai mare. Suntem foarte atenţi la acele jaloane din PNRR, reformele din PNRR ne interesează foarte tare”, a spus Gorghiu, menţionând şi sprijinirea mediului de afaceri, în special IMM-uri şi firmele româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.