Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat marţi, cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, că în contextul actual de securitate cu multe ameninţări, realizăm mai mult ca oricând, cât de important este ca infrastructura IT&C de stat să fie sigură şi rezilientă, iar internetul şi telecomunicaţiile asigurate de STS facilitează comunicarea şi cooperarea între instituţiile statului, dar reprezintă şi o punte de legătură între cetăţeni şi instituţii sau mediul privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sunt deosebit de onorată să particip astăzi la acest eveniment deosebit de important, care marchează 30 de ani de excelenţă a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, o instituţie vitală în asigurarea telecomunicaţiilor speciale şi a serviciilor IT securizate, pentru autorităţile şi instituţiile statului român, dar şi pentru sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Acum 30 de ani instituţia asigura legături telefonice şi telegrafice pentru autorităţile statului. Astăzi, aceeaşi instituţie asigură servicii de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, oriunde şi oricând, prin orice mediu şi în cele mai noi tehnologii”, a spus Alina Gorghiu. 
 
Ea a precizat că, în contextul actual de securitate cu multe ameninţări: războiul de la graniţele României, dar şi ameninţările cibernetice din spaţiul virtual, realizăm mai mult ca oricând, cât de important este ca infrastructura IT&C de stat să fie sigură şi rezilientă.
 
”Senatul României mulţumeşte, în această zi aniversară, specialiştilor instituţiei pentru semnăturile electronice, pentru sistemul de videoconferinţă şi, dacă ne raportăm la perioada pandemiei de coronavirus, pentru asigurarea votului electronic securizat la distanţă. Sunt doar câteva dintre serviciile de care noi beneficiem, alături de furnizarea internetului şi a e-mailurilor, serviciile de telefonie, găzduire a sistemelor informatice, cu măsuri de securitate asociate”, a spus Gorghiu. 
 
Preşedintele interimar al Senatului şi-a exprimat încrederea că STS îşi va îndeplini cu succes misiunea în dezvoltarea Cloudului Guvernamental Privat al României, un proiect major cu o importanţă strategică în eficientizarea activităţilor statului, care va aduce digitalizarea şi diminuarea birocraţiei pentru autorităţile publice şi care, în final, va îmbunătăţi interacţiunea cetăţenilor cu statul.
 
”Vedem, iată, că internetul şi telecomunicaţiile asigurate de STS facilitează comunicarea şi cooperarea între instituţiile statului, dar reprezintă şi o punte de legătură între cetăţeni şi instituţii sau mediul privat. Nu în ultimul rând, îmi exprim aprecierea pentru operaţionalizarea şi mentenanţa numărului unic de urgenţă 119, numărul unic de telefon pentru cazurile de abuz împotriva copiilor. Un serviciu care în mai puţin de un an de zile a primit peste o sută de mii de apeluri, salvând astfel zeci de mii de copii din situaţii traumatizante”, a afirmat preşedintele interimar al Senatului. 
 
”Vă asigur, domnule director, domnilor comandanţi şi întregul personal al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, că Senatul României va sprijini ritmul rapid de dezvoltare şi modernizare a instituţiei printr-o legislaţie mereu adaptată nevoilor existente”, a declarat Alina Gorghiu în final. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.