Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a declarat, vineri, la şedinţa solemnă a Consiliului Baroului Timiş, că estimarea ei este că vor avea luna martie, când se vor fi terminat procedurile de recrutare, o infuzie în sistem de aproximativ 700 de magistraţi, şi că acest deficit în magistratură va fi rezolvat în următorul interval de maxim un an şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Şi în 2024, cât va fi mandatul meu de ministru, voi pleda şi voi continua să fiu foarte atentă să sprijin această profesie din care fac parte. Aţi avut de exemplu în 2023 problema neplăţii sau a plăţii întârziate a onorariilor din oficiu. Tot împreună cu această echipă din conducerea dumneavoastră am rezolvat-o, ştiu că sunt încă Barouri care se confruntă cu lipsa de spaţii în instanţe şi anul acesta voi face un dialog constructiv cu conducerile instanţelor şi acolo unde nu s-a găsit o formă de înţelegere, am convingerea că vom putea soluţiona şi acest aspect”, a spus Gorghiu, la Consiliul Baroului Timiş. ”Rugămintea mea la dumneavoastră este să avem un dialog constructiv, să încercăm să înţelegem că e important ca toţi magistraţii să intre în sală dar în acelaşi timp să ştiţi că problema deficitului magistraţilor este una reală, sigur, pe cale de rezolvare, dar este o problem reală”, a mai spus ea, despre protestele magistraţilor. Alina Gorghiu a afirmat că, dacă la judecători sunt în momentul acesta prevăzute 5066 de posturi, 1000 sunt vacante, iar la procurori, din 2950 de posturi sunt vacante 948. ”Vă asigur însă că şi CSM şi Ministerul Justiţiei şi statul român facem eforturi să rezolvăm această situaţie şi estimarea mea este că vom avea luna martie, când se vor fi terminat procedurile de recrutare, o infuzie în sistem de aproximativ 700 de magistraţi”, a anunţat Alina Gorghiu, amintind de deciziile semnate de Klaus Iohannis prin care magistraţi care erau la pensie au venit înapoi în magistratură. ”Eu cred că acest deficit în magistratură (..) va fi rezolvat în următorul interval de maxim un an, un an şi jumătate”, a precizat ea.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.