Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, consideră că în 2024 fenomenul drogurilor se menţine pe trend crescător, aceasta fiind tendinţa la nivel mondial. ”Legislaţia trebuie îmbunătăţită, însă asta trebuie să se realizeze în mod uniform”, afirmă ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lupta împotriva drogurilor, azi pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Drogurile sunt o ameninţare la adresa sănătăţii publice şi securităţii naţionale! Trebuie să ne coordonăm instituţional, trebuie alocate resurse. Ministerul Justiţiei a făcut deja primul pas: astăzi, în şedinţa de Guvern, s-a aprobat suplimentarea schemei de personal DIICOT cu 25 posturi de procurori, 20 posturi de grefieri, 5 posturi de personal auxiliar”, a arătat Alina Gorghiu, joi, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a subliniat că este nevoie de îmbunătăţirea legislaţiei.

”E limpede că 2024 va fi un an în care fenomenul drogurilor se menţine pe trend crescător. Acesta este trendul la nivel mondial. Vedem asta în UE, în SUA. Legislaţia trebuie îmbunătăţită, însă asta trebuie să se realizeze în mod uniform, prin contribuţia tuturor instituţiilor implicate. Efortul trebuie să fie colectiv”, a afirmat Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.