Preşedintele interimar al Senatului, senatorul PNL Alina Gorghiu, a declarat luni, despre Institutul Revoluţiei Române din decembrie 1989, că rămâne un eşec al ultimilor ani din România şi că, din nefericire, acest institut a produs doar ceaţă sau mai multă ceaţă de-a lungul timpului, în loc să lămurească lucrurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu ştiu de ce îşi fac aceste schimbări. Din punctul meu de vedere, Institutul Revoluţiei rămâne un eşec al ultimilor ani din România. Am şi semnat la un moment dat un proiect de lege, a trecut de Senat, de desfiinţare a acestui proiect, e la Cameră undeva”, a spus Alina Gorghiu. Ea a precizat că, ”din nefericire, acest institut a produs doar ceaţă sau mai multă ceaţă de-a lungul timpului, în loc să lămurească lucrurile”. ”Dânşii au făcut, conform legilor de organizare, modificările pe care le-au considerat necesare. Pe noi doar ne informează, ne-au informat de nişte schimbări, uitând să ataşeze CV-urile celor pe care i-au propus în funcţie. Secretariatul General va depune diligenţă să le ceară şi sper că săptămâna viitoare vom avea aceste CV-uri, dar repet, noi nu avem niciun fel de competenţă să le cerem nişte schimbări, să facă alte schimbări”, a explicat Gorghiu. Ea a precizat: ”Nu pot să nu remarc public că acolo se reglează conturi, în loc să se limpezească istoria Revoluţiei”. Liderul senatorilor USR Radu Mihail a făcut apel la partide pentru a vota proiectul de lege blocat la Camera Deputaţilor privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din decembrie 1989 şi a adăugat că are semnale de la PNL că vrea să rezolve această problemă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.