Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu afirmă, joi, despre aderarea României la Schengen pe frontierele aerian şi maritim, că unii ii ceartă, alţii îi laudă, însă, de oriunde te uiţi, e un succes, pentru că este un pas înainte şi un semnal pozitiv că fac ceea ce trebuie pentru România şi pentru siguranţa UE. ”A fost un efort constant al preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi al miniştrilor liberali. Continuăm cursa pentru admiterea în Schengen şi cu graniţele terestre, pentru traficul rutier şi feroviar”, spune Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Când veţi călători din martie 2024 cu avionul în UE, va fi fără control al pa şapoartelor. Asta înseamnă Schengen! Vom fi în acest spaţiu nu doar cu frontierele aeriene, ci şi cu cele maritime”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook. 
 
”Unii ne ceartă, alţii ne laudă, politica înseamnă multe, depinde de unde priveşti proiectul Schengen. Însă, de oriunde te uiţi, e un succes. Este un pas înainte şi un semnal pozitiv că facem ceea ce trebuie pentru România şi pentru siguranţa Uniunii Europene”, precizează Gorghiu.
 
Ministrul Justiţiei mai afirmă că ”aderarea la spaţiul Schengen este un proiect de ţară pentru liberali, cum au fost şi altele rezolvate de PNL”.
 
”A fost un efort constant al preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi al miniştrilor liberali. Continuăm cursa pentru admiterea în Schengen şi cu graniţele terestre, pentru traficul rutier şi feroviar”, spune Gorghiu. 
 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri seară, că din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană şi maritimă. Ministerul de Interne a precizat că, în 23 decembrie, s-a ajuns la un acord politic în acest sens, dar discuţiile vor continua până la obţinerea unei decizii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.