Liderii organizaţiilor PNL din Capitală urmează să intre, miercuri, la Biroul Politic Naţional al PNL, în analiza conducerii partidului, după eşecul înregistrat la cele şase sectoare, unde alegerile au fost câştigate de candidaţii PSD, anunţul copreşedintelui Alina Gorghiu, potrivit căruia toţi liderii de filiale din Bucureşti şi-au depus mandatele, fiind contrazis de unii lideri, care spun că decizia o vor lua în urma analizei din şedinţa conducerii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anca Boagiu, liderul PNL de la sectorul 2, a precizat pentru News.ro că încă nu şi-a depus mandatul.

O decizie privind soarta liderilor pe Capitală ai PNL se va lua în şedinţa Biroului Politic de miercuri. 

Potivit unor surse din partid, nu toţi liderii filialelor PNL din Capitală sunt hotărâţi  să îşi depună mandatul, după rezultatul alegerilor locale. În organizaţiile de sectoare, liberalii din cele două tabere, democrat-liberală şi liberală, se acuză reciproc de lipsă de susţinere şi de implicare în campanie. În plus, şi conducerea partidului este considerată vinovată pentru eşecul pe linie de la Bucureşti. 

De altfel, aceste tensiuni din interiorul filialelor Capitalei pot duce la accelerarea fuziunii PDL-PNL, prin impunerea de la centru de lideri noi în toate aceste organizaţii care au în prezent conducere bicefală, prin copreşedinţi de la cele două partide, au precizat sursele liberale.

Până în prezent, doar prim-vicepreşedintele Dan Cristian Popescu, de la Sectorul 2, şi-a anunţat oficial retragerea de la conducerea organizaţiei, imediat după anunţarea rezultatului alegerilor. 

Unii lideri din organizaţii acuză strategia greşită a conducerii partidului, care a retras trei candidaţi la Primăria Generală până la desemnarea lui Cătălin Predoiu. Aceştia le reproşează copreşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga că, prin deciziile pripite din campanie, au influenţat rezultatul înregistrat la majoritatea sectoarelor. 

Pe de altă parte, potrivit surselor citate, la nivelul conducerii se merge pe ideea schimbării tuturor liderilor de filiale. Acest lucru ar putea să se întâmple după stabilirea preşedintelui PNL Bucureşti, care va avea la dispoziţie o lună de zile pentru a-şi alege echipa de preşedinţi de filiale, din fiecare sector. 

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, marţi, la Realitatea TV, că toţi liderii filialelor de sector ai partidului şi-au depus mandatele urmând ca Biroul Politic Naţional să decidă succesorii acestora şi pe cel al lui Cătălin Predoiu la conducerea PNL Bucureşti.

”Toţi preşedinţii de sector din Bucureşti şi-au depus mandatele. Urmează să intrăm într-o procedură urgentă de selectare a preşedinţilor de filială şi ai preşedintelui PNL Bucureşti”, a declarat Gorghiu.

Întrebată care dintre liberalii vehiculaţi în presă ca posibili înlocuitori ai lui Cătălin Predoiu la conducerea PNL Bucureşti are şansele cele mai mari să fie desemnat, Alina Gorghiu a răspuns: ”Nu s-a discutat niciun nume (...) Adriana Săftoiu poate fi un lider foarte bun, ca şi Cristian Buşoi sau Teodor Atanasiu. Sunt foarte mulţi colegi care pot ocupa această funcţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.