Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni că aşteaptă să afle ce se întâmplă cu acea taxare pe care statul român trebuie s-o impună OMV Petrom, ea precizând că titularul acelor modificări şi cel care trebuia să se ocupe de modificările la regulament este Ministerul Finanţelor. Ar fi păcat să nu fim în stare să ne asumăm răspunderea, dacă cineva a greşit, să spună că a greşit, din neştiinţă, din neputinţă, motivul pentru care s-a greşit este mai puţin important, a mai spus Gorghiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Titularul acelor modificări şi cel care trebuia să se ocupe de modificările la regulament este Ministerul Finanţelor. Noi aşteptăm, în continuare, să aflăm ce se întâmplă cu acea taxare pe care statul român trebuie s-o impună OMV Petrom şi vom vedea poziţia Ministerului Finanţelor, sper eu, foarte curând. Dacă nu mă înşel, chiar din partea Comisiei de Buget Finanţe s-a transmis o comunicare către Minister. Ar fi păcat să nu fim în stare să ne asumăm răspunderea, dacă cineva a greşit, să spună că a greşit, din neştiinţă, din neputinţă, motivul pentru care s-a greşit este mai puţin important”, a spus Alina Gorghiu, despre scandalul legat de plata de către OMV a taxei de solidaritate.

Ea a arătat: ”Dacă nu s-a greşit, să se iasă cu argumentele şi să lămurim această controversă destul de mare din spaţiul public. Ar fi păcat să practicăm aruncatul pisicii de la unul la altul. La PNL, aceste discuţii au fost foarte clare, aşteptăm Ministerul Finanţelor să lămurească problema, fără să acuzăm pe nimeni. Ne dorim ca românii să înţeleagă care va fi următorul pas”.

Întrebată dacă ar trebui să existe şi repercursiuni, Alina Gorghiu a afirmat: ”Vrem sa vedem prima dată care este concluzia ministerului şi în funcţie de acest lucru sunt sigură că la nivelul Guvernului se va lua o decizie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.