Vicepreşedintele Biroului permanent al Senatului Alina Gorghiu a declarat că era necesar ca plenul Senatului să adopte vineri proiectul de lege privind carantina şi izolare. Ea a precizat că „orice zi este cost pentru sănătatea populaţiei” şi că, deşi toată lumea reclamă urgenţa adoptării propunerii legislative, PSD nu a dorit ca ea să fie adoptată vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi (vineri - n.r.) era necesar să adoptăm această lege în Senat! Orice zi este cost pentru sănătatea populaţiei! PSD s-a hrănit şi azi din divergenţele politice şi sabotajul obişnuit la orice lege care ne-ar putea ajuta în această criză sanitară. În loc să se concentreze pe soluţii, care sunt absolut absolut necesare în această perioadă, încerca să amâne dezbaterea şi votul pe măsuri şi pârghii pe care autorităţile trebuie să le aibă rapid la îndemână pentru a proteja sănătatea publică”, a declarat Alina Gorghiu vineri, pentru News.ro.
 
Senatorul PNL le-a cerut social-democraţilor „să înceteze să exploateze electoral pandemia COVID-19” şi să nu tragă de timp, în mod nejustificat.
 
„Am propus să facem azi un plen de urgenţă pentru a dezbate legea referitoare la carantină şi izolare, dar, deşi toţi reclamă urgenţa, PSD nu a dorit. 
Senatul e obligat să fie responsabil! Să facă dezbatere în regim de urgenţă pe legea care clarifică carantina şi izolarea pentru a reda autorităţilor acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie. Le cer celor din PSD sa înceteze să exploateze electoral pandemia COVID-19. Le cer sa nu tragă de timp, în mod nejustificat! Le cer vot urgent pe această lege”, a conchis Gorghiu. 
 
Comisia juridică a Senatului va discuta vineri, de la ora 14.00, proiectul de lege privind carantina şi izolarea adoptat joi seara de Camera Deputaţilor. Până acum, doar două amendamente au fost depuse la proiectul iniţiat de către Guvern.
 
Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a declarat că proiectul Guvernului referitor la carantină şi izolare va fi dezbătut de Comisia juridică „atât timp cât va fi nevoie”. El a precizat că este necesar şi un aviz al CSM, dat fiind că este vorba şi despre proceduri judiciare. Senatorul PSD a mai spus că începând de sâmbătă va fi convocat plenul Senatului.
 
Senatul este for decizional pe proiectul de lege privind carantina şi izolarea. Propunerea legislativă a fost adoptată joi seara de Camera Deputaţilor, prim for sesizat. 
 
După votul în plenul Senatului, legea urmează să meargă la preşedintele României pentru promulgare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.