Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că româncele sunt femei puternice şi că a întâlnit în Argeş, în Timiş şi în toată ţara, antreprenoare care susţin, prin afacerea lor, comunităţi întregi. Potrivit liberalei, Programul Femeia Antreprenor va sprijini 5000 de astfel de beneficiare, oferindu-le posibilitatea de a investi în următorii 5 ani, potrivit apelului deschis de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Româncele sunt femei puternice! Am întâlnit în Argeş, în Timiş şi în toată ţara, antreprenoare care susţin, prin afacerea lor, comunităţi întregi. Programul Femeia Antreprenor va sprijini 5000 de astfel de beneficiare, oferindu-le posibilitatea de a investi în următorii 5 ani”, spune Alina Gorghiu.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a deschis astăzi primul apel, anunţă Gorghiu.

Ea precizează că ”200.000 de lei este suma nerambursabilă maximă pe care orice societate o poate accesa, iar termenul limită este 30 septembrie 2022”.

”E un semnal important. Avem nevoie de cât mai multe programe economice liberale care să vină în sprijinul dezvoltării IMM-urilor româneşti şi care să ofere şanse reale femeilor. Independenţa financiară este o condiţie esenţială pentru ca egalitatea de gen să devină funcţională. Doamnelor, mult succes!”, mai scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului continuă seria de măsuri privind încurajarea şi stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii prin lansarea Programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor, a precizat ministrul Daniel Cadariu, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că acest program va fi al treilea apel deschis în acesta an pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România, fiind vizată diminuarea decalajelor dintre femeile şi bărbaţilor antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociaţi sau acţionari sunt femei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.