Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, s-a declarat, vineri, convinsă că Legile Justiţiei vor trece de controlul de constituţionalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am convingerea că legile justiţiei voi trece de controlul Curţii Constituţionale la începutul lunii noiembrie când e termen şi sper că raportul pe justiţie să fie unul favorabil”, a declarat, vineri, în judeţul Hunedoara, Alina Gorghiu.  

Preşedintele Senatului a explicat că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, tocmai ce s-a întors de la Bruxelles, unde a făcut parte din delegaţia premierului.  

”A vorbit cu comisarul pe Justiţie şi am explicat cât de mult am avansat în reforma justiţiei. Alţii au împiedicat acum câţiva ani şi ne-au ţinut pe loc. Astăzi am reuşit să avem trei legi ale justiţiei aşa cum trebuie”, a mai declarat Alina Gorghiu.  

Curtea Constituţională a României a stabilit că va discuta, pe 9 noiembrie, obiecţiile formulate asupra celor trei legi ale Justiţiei adoptate de către Parlament. USR şi Forţa Dreptei au sesizat pachetul de acte normative, precum şi partidul AUR. De asemenea, Avocatul Poporului a sesizat CCR în legătură cu legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.