Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă seara, că, de principiu, alianţa USR-PLUS va avea candidat unic la alegerile prezidenţiale din acest an şi îşi propune să fie o alternativă care să formeze majoritatea parlamentară în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vrem să facem mai mult decât să-i dăm la o parte pe cei care acum conduc, vrem să construim o alternativă reală şi în următorii 10 ani să schimbăm România în bine şi să o ducem acolo unde îi este bine. (...) Astăzi putem să anunţăm că această alianţă există, o alianţă care va avea reprezentanţi în birourile electorale, în secţiile de vot, pentru că în PLUS în urmă cu câteva zile s-a înscris un europarlamentar. Deci pornim cu premise bune. Pornim cu 7-8 mii de membri la USR, cu peste 8 mii de membri la PLUS. Ne pregătim să adunăm semnături şi sper să avem susţinerea cât mai multor români care să ne dea credit să prezentăm o listă, care aşa cum aţi putut constata, e o listă cu oameni competenţi, care vor şti să lupte pentru România în Parlamentul European”, a declarat Dacian Cioloş.

El a precizat că speră ca acesta să fie doar un prim pas pentru un proiect care să se împlinească la alegerile parlamentare din 2020, când vor putea să ofere o majoritate politică care să schimbe în bine România.

„Dacian Cioloş va fi cap de listă, vor continua apoi Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru, Clotilde Armand şi lista continuă astfel cum a mai ieşit în presă. E o listă în care avem competenţă şi experienţă politică consistentă de ambele părţi, şi asta este cel mai important”, a declarat şi Dan Barna.
 
Întrebat dacă el este un om nou, Cioloş a răspuns: „Eu candidez pentru prima dată şi îmi asum această candidatură până la capăt. Eu candidez pentru prima dată, dar vin cu anumită experienţă inclusiv în activitatea guvernamentală”.
 
„Este probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România după 89 încoace. Lista comună USR-PLUS este o listă a oamenilor competenţi. Practic, România va avea în faţă opţiunea omenilor care ne-au făcut ani de zile de râs la Bruxelles, şi noi considerăm că pe 26 mai PSD îşi va trimite europarlamentarii acasă, îşi vor face bagajele, pentru că lista comună USR-PLUS este o listă cum nu a mai existat în ceea ce priveşte calitate profesională şi competenţă”, a mai declarat liderul USR, Dan Barna.
 
Şefii de campanie vor fi Cătălin Drulă şi Vlad Voiculescu.
 
Cioloş a spus că obiectivul alianţei este ca, după intrarea în PE, să se îndrepte către un grup politic cu care au afinităţi şi care să fie unul dintre grupurile puternice la nivel european.
 
Întrebat dacă alianţa va avea candidat unic şi la prezidenţiale, Dacian Cioloş a răspuns: „O să ne gândim şi la asta. De principiu, vom merge în această direcţie şi la prezidenţiale şi intenţionăm să ne pregătim să avem cât mai mulţi candidaţi comuni şi la alegerile locale, în aşa fel încât să dăm încredere românilor că putem oferi o alternativă politică”.
 
Întrebat dacă el va fi candidatul la prezidenţiale, Cioloş a replicat: „Eu cred că orice opţiune e deschisă în momentul de faţă“.
 
”Principiul agreat este cel al meritocraţiei. Ne propunem să oferim României cei mai buni candidaţi, pentru că România suferă de incompetenţă, rea credinţă şi de persoane cu probleme penale. USR şi PLUS va reaşeza România în direcţia europeană, va readuce decenţa în ceea ce înseamnă o guvernare normală”, a spus şi Dan Barna.
 
El a spus că, potrivit sondajului IMAS comandat de USR, suma celor două partide la acest moment, fără efectul de bulgăre pe care îl are această alianţă, este undeva la 20%. „Dar să fim realişti, acestea sunt sondaje, întotdeauna depinde de campania electorală”, a adăugat Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.