Preşedintele Alianţei Noastre, Marian Munteanu şi Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD au semnat, luni, un acord de colaborare prin care cele două formaţiuni convin ca membri ai PNŢCD să candideze pe listele partidului Alianţa Noastră, urmând ca cele două formaţiuni să se susţină reciproc în campania electorală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PNŢCD nu va depune liste proprii, ci va avea candidaţi pe lista noastră şi va sprijini Alianţa Noastră în campanie precum şi programul acesteia”, a declarat, pentru News.ro, Marian Munteanu.

El a precizat că cele două partide îşi vor selecta candidaţii în funcţii de anumite criterii de integritate şi performanţă politică astfel încât să maximizeze rezultatele în alegeri. Deviza comună va fi ”Împreună, pentru România!”. Colaborarea efectivă PNŢCD şi Alianţa Noastră va fi făcută de către un Comitet de Coordonare, ce va cuprinde reprezentanţi ai celor două formaţiuni, cărora li se vor adăuga şi reprezentanţi ai altor partide, dacă li se vor alătura în vederea alegerilor parlamentare.

Marian Munteanu a spus că alianţa încheiată cu PNŢCD ar putea fi urmată şi de alte acorduri similare, existând alte două formaţiuni politice cu care negocierile sun aproape finalizate. De asemenea, nu este exclus ca cele două partide să primească susţinerea unor organizaţii din societatea civilă.

”Orice grupare civică,orice asociaţie ni se poate alătura. Nu avem niciun fel de restricţie, în afară de cazul unor diferenţe ideologice majore”, a spus Marian Munteanu precizând că se pot alătura Alianţei Noastre cei care susţin cele patru principii menţionate în proclamaţia de constituire a partidului, anume un grad mai mare de participare a cetăţenilor la luarea deciziilor politice prin creare de mecanisme ale democraţiei directe; respectarea drepturilor cetăţenilor români de proprietate asupra teritoriului naţional, îndeosebi asupra terenurilor agricole; susţinerea capitalului românesc şi susţinerea valorilor identitare naţionale.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.