Liderul Alianţei 2020 USR - Plus, Dacian Cioloş, a avut o discuţie cu un poliţist local din Alexandria în timp ce lipea un afiş pe un panou electoral, funcţionarul încercând să-i spună că trebuie să aibă stabilită şi o poziţie pe panou, pentru că "e o regulă aici", în timp ce Cioloş invoca legea. După mai multe schimburi de replici, concluzia poliţistului a fost: : "E bine ce faceţi dumneavoastră".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş este chestionat de un poliţist local în timp ce lipeşte un afiş pe un panou electoral, unde sunt şi materiale electorale ale altor formaţiuni politice.

Poliţistul întreabă dacă are stabilită o poziţie pe panou, Cioloş invocând legea, iar replica poliţistului local a fost: "Da, dar la noi este o regulă aici".

"Eu v-am întrebat de poziţie şi câte afişe lipiţi", explică poliţistul, în timp ce Dacian Cioloş continuă să invoce legea.

Într-un final, omul legii conchide: "E bine ce faceţi dumneavoastră". Mai mult, când liderul Alianţei USR- Plus precizează că lipeşte un singuir afiş, poliţistul insistă: "Aveţi dreptul la două".

"În Teleorman, la Liviu Dragnea acasă, funcţionarii sunt prinşi între nevoia de a răspunde comenzii politice şi propria răspundere. Ştim că e dificil să trăieşti în zonele în care baronul local taie şi spânzură. Ştim că teama e omniprezentă. Dar dacă nu ne depăşim frica pe care încearcă să o insufle puterea discreţionară a unuia sau altuia nici nu vom face din ţara asta un loc în care să ne dorim să trăim", consideră Alianţa..

LA rândul său, liderul Alianţei. Dacian Cioloş îşi exprimă "respectul uriaş" pentru cei care au decis să se implice, ştiind la ce se expun.

"La şicane şi la un comportament lipsit de respect. Schimbarea are nevoie de curaj din partea celor care şi-o doresc. Celor care încă mai aşteaptă un semn vreau să le atrag atenţia că teama e justificată de multe ori, dar ea e amplificată de propriile noastre ezitări. Ieşiţi la vot ca să ne învingem teama că România nu va fi niciodată mai bună decât vor ei să credem”, spune Cioloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.