Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS au anunţat oficial candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale din toamnă. Dan Barna a spus că asta este ceea ce îşi doresc românii şi afirmă că obiectivul este ajungerea sa în turul al doilea, cel mai probabil alături de preşedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a precizat că Alianţa a decis să aibă candidaţi comuni şi la alegerile locale şi la cele parlamentare din 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USR, Dan Barna, şi liderul PLUS, Dacian Cioloş, au anunţat oficial, duminică, într-o conferinţă de presă, că Dan Barna va fi candidatul Alianţei 2020 la alegerile prezideniale din toamnă.

Barna a afirmat că obiectivul este să ajungă în turul al doilea, cel mai probabil alături de preşedintele Klaus Iohannis, candiatul PNL.

”Obiectivul Alianţei USR – PLUS este să câştige alegerile prezidenţiale. Pentru Romania va fi un semn de mare normalitate şi însănătoşire să aibă opţiunea în turul doi între candidatul PNL şi candidatul USR-PLUS”, a declarat Dan Barna.

La rândul său, liderul PLUS a declarat că, în urma negocierilor, s-a decis ca Alianţa să aibă candidaţi comuni la toate alegerile care urmează, respectiv alegerile przidenţiale, alegerile locale şi alegerile parlamentere.

”Aceste alegeri prezidenţiale sunt doar o etapă, ele se vor încheia cu alegerile parlamentare, unde sperăm să facem majoritatea, să schimbăm Constituţia şi să ne punem în aplicare programul de guvernare”, a spus Cioloş

Cei doi politicieni au precizat că deciziile urmează a fi validate de conducerile lărgite ale celor două formaţiuni.

USR şi PLUS au finalizat vineri negocierile pentru încheierea alianţei politice în cadrul căreia cele două partide să participe împreună la toate alegerile din perioada următoare: prezidenţiale, locale şi parlamentare, 

Deocamdată, decizia vizează doar prezidenţialele, stabilindu-se ca Dan Barna să fie candidat la Preşedinţie, în tandem cu Dacian Cioloş, pentru postul de prim-ministru.

Potrivit unor surse citate de G4Media, nu a fost discutată şi împărţirea efectivă a locurilor pe liste nici la locale, nici la parlamentare, urmând ca acest lucru să fie făcut în proximitatea fiecărei runde de alegeri.

Liderul USR Dan Barna a fost desemnat, sâmbăta trecută, la Congres, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

În discursul care a precedat votul, el a declarat că în urmă cu 3 ani USR a pornit pe un drum care are ca punct final schimbarea modului de a face politică în România.

”Oricât de neverosimil este acest drum, după 3 ani putem spune că noi am reuşit ceva ce foarte puţini au crezut că se poate întâmpla. Am arătat că se poate, am arătat că oamenii obişnuiţi care nu au mai făcut niciodată politică pot crea un partid, pot intra în parlamentul unei ţări, că pot deveni vocea relevantă într-o ţară”, a spus Barna. El s-a declarat convins că USR-PLUS pot da preşedintele României. ”Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a afirmat el, în aplauzele participanţilor.

În aceeaşi zi, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş a anunţat că formaţiunea pe care o conduce îşi va desemna în două săptămâni, prin votul tuturor membrilor, atât candidatul la alegerile prezidenţiale, cât şi la Primăria Generală a Capitalei.

Apoi, împreună cu USR, vor fi decişi candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi de prim-ministru, el declarându-se pregătit să îşi asume oricare dintre funcţii.

 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.