Preşedintele interimar al Camerei Deputaţior, deputatul PSD Alfred Simonis, a declarat marţi că îi este foarte greu să înţeleagă argumentele care stau la baza unei eventuale moţiuni de cenzură din partea Opoziţiei. ”E nomal ca cineva care câştigă 30.000 de lei, de exemplu, să ia voucher de vacanţă pe an de 1.500 de lei?”, a spus Simonis, precizând că prin asumarea răspunderii se alimină de exemplu cei 300 de lei indemnizaţie de hrană pe lună la cei care au peste 8.000 de lei în mână pe lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alfred Simonis a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că majoritatea parlamentară este una stabilă şi nu se tem de o moţiune de cenzură.

”Îmi e foarte greu să înţeleg argumentele care stau la baza unei eventuale moţiuni de cenzură din partea Opoziţiei fiindcă această angajare a răspunderii guvernului înseamnă reformarea statului român, înseamnă disponibilizări, mă rog, desfiinţări de locuri de muncă. Odată ce se desfiinţează posturile care astăzi nu sunt ocupate, în jur de 200.000 de posturi în aparatul bugetar, vor pica o grămadă de posturi de directori, şefi de birouri şi şefi de serviciu”, a spus Alfred Simonis.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a precizat că nu înţelege de ce se face atâta scandal pe o reformă, ”dacă tot spunem de ani de zile că aparatul bugetar e gras şi prea bine plătit”.

”Acum, când încercăm să îl subţiem, Opoziţia, cei care clamau, astăzi nu mai sunt de acord. Ce Dumnezeu să conteşti la decizia Guvernului de a nu mai acorda vouchere de vacanaţă la cei care câştigă 8.000 de lei net în mână, 1500 de lei voucherul. Sau ce să conteşti la decizia de eliminare a  celor 300 de lei indemnizaţie de hrană pe lună la cei care au peste 8.000 de lei în mână pe lună. Înţeleg şi patronatele şi industria hotelieră dar e nomal ca cineva care câştigă 30.000 de lei, de exemplu, să ia voucher de vacanţă pe an de 1.500 de lei?”, a arătat Simonis. 

Deputatul PSD a precizat că ”nu suntem în pericol să pierdem bani europeni, iar discuţiile nu sunt neapărat despre bani europeni ci de chestiuni de bun simţ”.

”De ce să existe la stat salarii de zeci de mii de lei, de ce trebuie membrii CA să fie câte 15, de ce trebuie să aibă zeci de mii de lei pe lună pentru că merg la o şedinţă pe lună. Sunt chestiuni de bun simţ. Nu înţeleg care este problema Opoziţiei. Nu stau în picioare argumentele”, a mai spus social-democratul. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.