Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre dorinţa PSD de a impozita marile companii, că ”trebuie să găsim mecanisme prin care să obţinem ceva, noi, ca stat, din marile profituri şi marile vânzări făcute de multinaţionale”. Deputatul a mai arătat că este aproape imposibil să fie adoptat bugetul pe 2022 până la finalul acestui an, în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simonis a arătat că problema impozitului pe cifra de afaceri este una internaţională, precizând că există mecanisme prin care companiile îşi exportă profiturile.

Deputatul PSD a precizat că faptul că se discută la nivel international despre aşa ceva înseamnă că este o problemă, iar PSD propune ca, pentru companiile cu cifră mare de afaceri, să se impoziteze, nu cu mult, cu 1%, cifra de afaceri.

”Orice stat este absolut îndreptăţit să identifice soluţii pentru a rămâne bani în ţara unde se produce activitatea, asta neînsemnând să punem jugul pe gâtul investitorilor străini. Trebuie să găsim mecanisme prin care să obţinem ceva, noi, ca stat, din marile profituri şi marile vânzări făcute de multinaţionale”, a spus Simonis, adăugând că este printre cei care susţin o dezbatere cu aceste companii, şi în general cu mediul de business.

Liderul deputaţilor PSD a mai spus că este necesar să vedem cum arată şi bugetul. ”Dacă nu avem nevoie de bani suplimentari, nu punem taxe de dragul de a impune taxe”, a arătat el.

Despre bugetul pe 2022, Alfred Simonis a afirmat că este foarte clar că toate măsurile sociale, majorarea de pensii, alocaţii, alte cheltuieli pentru persoanele cu dizabilităţi, pensia minimă, sunt incluse în buget, inclusiv procentul de 7% pentru investiţii.

Întrebat dacă este posibil ca proiectul de buget să fie adoptat până la sfârşitul anului, Simonis a declarat: ”Cred că e aproape imposibil să se facă anul acesta (...) Nu cred că se poate face pe repede înainte, şi nu cred că ar fi bine să se facă repede”, el menţionând că există voinţă în sensul acesta, dar sunt şi două ministere noi care încă nu au HG-urile de organizare, şi astfel nici nu îşi pot face fila de buget.

În plus, deputatul PSD a spus că PSD vrea să ţină cont de amendamentele depuse şi de celelalte la buget, în Parlament, chiar dacă există o majoritate confortabilă în Legislativ pentru a trece proiectul.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după şedinţa conducerii PSD, că există o discuţie privind dubla impozitare, el precizând că este ferm convins că în coaliţie se va ajunge la o ”concluzie corectă pentru români”.

”Dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă”, a mai spus Ciolacu.

Despre introducerea unor taxe noi în 2022, Ciolacu a spus: ”Nu dublă taxare. Cu alte cuvinte, dacă mai apare o taxă înseamnă că înlocuieşte altă taxă. Nu va exista dublă taxare. Vă dau un exemplu: Dedeman plăteşte impozit pe profit 15%. Vă rog să luaţi legătura cu redactorii dumneavoastră de specialitate, să vedeţi companiile similare companiei româneşti Dedeman, cât plătesc impozit pe profit, în România”. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.