Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, a declarat marţi în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre ceea ce va face premierul Nicolae Ciucă după rotaţia premierilor, că personal crede că va fi complicat ca acesta să fie vicepremier în Guvern, plecând din funcţia de premier, pentru că totuşi, preşedintele Senatului este a doua poziţie în stat. Simonis a mai afirmat că şansele coaliţiei să reziste sunt mari, însă provocarea va fi în 2024 când vor guverna împreună dar vor fi adversari în campanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu aş comenta foarte mult ce va face premierul, preşedintele PNL. E decizia domniei sale, personal cred că va fi complicat să fie vicepremier în Guvern, plecând din funcţia de premier. Totuşi, preşedintele Senatului este a doua poziţie în stat, dar nu vreau să comentez pentru că nu e decizia mea, e a domniei sale şi nu e treaba mea să spun ce face premierul Ciucă. E o chestiune care ţine strict de domnia sa şi de PNL, cum îşi gestionează şi îşi evaluează mia bine strategia ş ice au de făcut în anul viitor”, a spus Simonis. 

Despre şansele ca actuala coaliţie să reziste, Alfred Simonis a spus că în opinia sa sunt mari dar ”provocarea vine abia după 2024, dacă reuşeşte să reziste, pentru că în 2024 avem patru tipuri de alegeri în care dacă nu se întâmplă ceva vor fi adversari politici.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Va fi un an al provocărilor în care vom guverna împreună dar vom fi adversari în campania pentru europarlamentare, locale şi apoi parlamentare şi prezidenţiale. Noi ne-am învăţat şi cu un tip de campanie agresivă. (..) Cred că domnul preşedinte Iohannis, fără să spună public asta, a recunoscut greşeala făcută pentru că a ajuns să guverneze cu PSD-ul”, a spus liderul deputaţilor PSD.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.