Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, susţine că ”e prematur să discutăm” dacă Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. ”De-abia s-a dus omul prim-ministru. Haideţi să vedem ce face ca prim-ministru”, a spus Simonis la Prima TV. Liderul social-democrat consideră că Gabriela Firea poate fi un candidat foarte bun pentru Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marcel Ciolacu de-abia e prim-ministru, de două luni şi jumătate. Cred că face bine ceea ce face ca prim-ministru, deşi nu a avut un început de mandat uşor. A avut câteva crize pe care le-a gestionat. Alţi prim-miniştri au început mai relaxat mandatul. E prematur să discutăm despre cine va fi candidat la prezidenţiale. E o analiză pe care domnul Ciolacu, partidul, noi trebuie să o facem. E o altă tentaţie a noastră de a ne grăbi întotdeauna cu privire la… De-abia s-a dus omul prim-ministru. Haideţi să vedem ce face ca prim-ministru, dacă performează. Eu cred că o face şi o va face în continuare. Decizia va fi luată în cadrul partidului”, a spus Alfred Simonis. 

Chestionat dacă e posibil ca PSD şi PNL să aibă candidat comun la prezidenţiale, Alfred Simonis a răspuns: ”Mie nu-mi place să comentez scenarii”. 

Cât despre Primăria Capitalei, Alfred Simonis a fost întrebat cine ar putea fi candidatul PSD: Marcel Ciolacu sau Gabriela Firea? 

”Nu ştiu de intenţia unuia dintre cei doi pe care i-aţi menţionat de a candida la Primăria Capitalei. Intenţia doamnei Firea o ştiu, poate fi un candidat foarte bun la Primăria Capitalei. Chiar dacă a pierdut în 2020, cu dreapta unită împotrivă dânsei, a făcut un scor foarte bun, de peste 30%.  Nu văd de ce n-ar putea fi candidatul PSD, dar asta n-o hotărăsc eu, o va hotărî partidul pe baza a ceea ce-şi doresc bucureştenii”, a conchis Alfred Simonis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.