Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a afirmat că în cazul în care unul dintre partidele din coaliţie se retrage de la guvernare, atunci acest lucru este un fel de moţiune de cenzură, prin urmare e posibil să nu mai fie necesară depunerea uneia în Parlament. „Nu trebuie să tragem acest cartuş al moţiunii de cenzură. Aşteptăm să vedem dacă există această falie majoră în coaliţia de guvernare”, a mai spus social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Momentul depunerii moţiunii de cenzură este acela în care ai cele mai multe şanse pentru ca aceasta să treacă. Avem dreptul la o singură moţiune pe sesiune. Acum, când coaliţia este în conflict, dacă oricare din cele patru partide care fac parte din coaliţie se retrage de la guvernare, Guvernul îşi schimbă structura politică şi este obligat să revină în Parlament cu o reînvestire. Prin urmare, dacă unul din aceste partide se retrage, automat avem un fel de moţiune, şi anume e necesar un vot de încredere pentru noul Guvern. Nu trebuie să tragem acest cartuş al moţiunii de cenzură. Ce facem dacă se împacă până săptămâna viitoare şi în acel moment moţiunea nu mai are nicio şansă? Aşteptăm să vedem dacă există această falie majoră în coaliţia de guvernare”, a explicat Alfred Simonis, întrebat luni la Parlament când va depune PSD o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu.

El a mai precizat că PSD nu a purtat discuţii cu reprezentanţii partidelor din coaliţie de guvernare în vederea susţinerii unei moţiuni de cenzură.

„Nu am purtat astfel de discuţii. Probabil că dânşii sunt ocupaţi cu conflictele interne ale acestei coaliţii. Noi am spus de la început că această coaliţie nu are niciun fel de şansă pentru viitor, că nu este capabilă, depinzând de doar câteva voturi în Cameră şi Senat, să aibă o coerenţă necesară, într-o perioadă, mai ales, de criză”, a completat Simonis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.