Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a atras atenţia miercuri, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor trebuie să vină şi cu respectarea clară a acestor prevederi, el arătând că trebuie respectată legislaţia şi în privinţa sancţiunilor prevăzute în aceste cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexadru Rafilaa vorbit în şedinţă despre Hotărârea de guvern care prelungeşte starea de alertă şi menţionează noi măsuri în ceea ce priveşte modul în care se va desfăşura viaţa economică şi socială în perioada următoare.

”Faptul că sunt reglementate noi prevederi, care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituţii care organizează evenimente, pe de o parte şi s-a ridicat limita de circulaţie pe timpul nopţii pentru anumite categorii de persoane ar trebui să fie un factor încurajator şi pentru respectarea strictă a măsurilor”, a spus ministrul, arătând că ”înlesnirea unora dintre restricţii trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a acestor prevederi, şi trebuie să ne uităm la cadrul legal”.

El a mai spus că ”este de acord ca mai ales în această perioadă să ne putem desfăşura activitatea cu măsuri uşor relaxate şi aduse la un numitor comun” şi a anunţat că s-a introdus certificatul COVID şi pentru persoanele testate, ceea ce este un lucru normal.

”Foarte clar, pentru toţi operatorii economici care trebuie să respecte legislaţia, în privinţa măsurilor de protecţie, a gradului de ocupare a acestor instituţii, trebuie să fie foarte clar că nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor. Trebuie să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, a mai spus Rafila. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.