Medicii Alexandru Rafila şi Adrian Streinu Cercel, parlamentari PSD, au discutat la Palatul Victoria cu Nicolae Ciucă, Cseke Attila, Raed Arafat şi Valeriu Gheorghiţă soluţii pentru criza sanitară, social-democraţii propunând acordarea unui certificat verde temporar la 10 zile după prima doză de vaccin anti-COVID, urmând ca cel defintiv să fie emis după administrarea dozei de rapel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Specialiştii în sănătate, Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel, au participat sâmbătă, 30 octombrie 2021, în calitate de experţi, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluţii imediate la criza sanitară, care a avut loc la sediul Guvernului. Invitaţia a fost făcută de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă. La discuţii au mai participat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. În cadrul întâlnirii au fost enunţate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor COVID-19 la servicii ambulatorii şi medicaţie antivirală”, anunţă PSD.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea consilierii profesionale pentru medicii de familie, dar şi organizarea unor structuri de coordonare a asistenţei medicale spitaliceşti la nivel judeţean.

”Mai mult, specialiştii PSD au propus şi posibilitatea acordării temporare a certificatului verde în termen de 10 zile de la administrarea primei doze de vaccin, urmând ca după încheierea schemei complete de vaccinare acesta să devină definitiv. În plus, Alexandru Rafila a transmis factorilor decidenţi preocuparea care există în cadrul structurilor asociative din sănătate, educaţie, mediul de afaceri şi HORECA, cu care a avut întâlniri în această săptămână, de a fi parte la procesul decizional privind managementul pandemiei, deoarece cei pe care îi reprezintă trebuie să sprijine aceste măsuri care le afectează viaţa şi activitatea”, au transmis social-democraţii.

”Întâlnirea de azi demonstrează responsabilitatea PSD de a sprijini activ efortul privind lupta împotriva pandemiei. Este nevoie ca toţi specialiştii în sănătate să se aşeze la aceeaşi masă şi să găsească cele mai bune soluţii pentru a trece împreună peste acest moment deosebit de greu”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.