Decizia de a asigura interimatul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat are scopul de a asigura antreprenorii şi investitorii români şi străini că România va rămâne un partener sigur, ”de cursă lungă”, iar proiectele începute nu vor fi afectate ”de sincopa intervenită pe scena politică”, a declarat pentru News.ro ministrul Alexandru Petrescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a contextului politic actual, doresc să reasigur mediul de afaceri că situaţia prezentă nu va afecta sub nicio formă buna desfăşurare a activităţii administrative a ministerului şi a proiectelor aflate în derulare”, a declarat pentru News.ro ministrul Alexandru Petrescu.

El afirmă totodată că, odată cu adoptarea  moţiunii de cenzură, Guvernul intră în interimat până la învestirea unui nou Executiv.

”Depunându-mi demisia pe data de 15 iunie, aceasta devine irevocabilă pe 30 iunie. Prin urmare, pentru a asigura funcţionalitatea ministerului până în momentul învestirii unui nou ministru, am decis să renunţ la actul de demisie iniţial, moţiunea de cenzură producându-şi efectele în concordanţă cu prevederile Constituţiei României”, adaugă Petrescu.

El spune că rămâne la conducerea ministerului, asigurându-i funcţionalitatea până la învestirea noului Guvern.

”Importanţa proiectelor demarate sub mandatul meu atrage după sine şi responsabilitatea mea de a susţine activitatea ministerului în parametri optimi”, a punctat Petrescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.