Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că scoaterea AUR în afara legii devine o chestiune foarte probabilă, el precizând că acest partid extremist a confiscat democraţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine deja o chestiune foarte probabilă. Partidul extremist, neofascist, de sorginte legionară este pe drumul pe care l-a avut partidul Zorii Aurii în Grecia. Vor ajunge să producă violenţe zilnice pe scară largă şi probabil crime. Acest partid extremist, prin acţiunile iresponsabile, prin instigarea la violenţă şi vandalism, a confiscat democraţia şi a pătat memoria celor care s-au jertfit pentru generaţiile următoare“, a scris miercuri pe Facebook deputatul liberal Alexabndru Muraru. 
 
Potrivit acestuia, sloganele şi simbolurile folosite de unii manifestanţi în cadrul protestului de miercuri din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, este insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora.
 
O femeie, colaborator al Grupului AUR de la Camera Deputaţilor, a încercat să intre, miercuri, în sediul Parlamentului cu patru gloanţe, ea fiind dusă la Secţia 17 de Poliţie pentru verificări. Liderul AUR, George Simion, susţine că erau brelocuri, iar formaţiunea cere o expertiză tehnică pentru a clarifica situaţia muniţiei. „Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis Simion.
 
Totodată, Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală, după ce o colaboratoare AUR a încercat să intre cu muniţie în Palatul Parlamentului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.