Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru consideră că PSD este dator să ofere opiniei publice ”explicaţii urgente şi suplimentare cu privire la cazul deputatului PSD, Aurel Bălăşoiu, care este astăzi implicat într-un caz cu acuzaţii de sex cu minori”. ”PSD trebuie să se comporte zi de zi ca un partid care se află într-o coaliţie de guvernare, care respectă valorile la care România a aderat şi pe care s-au construit instituţiile astăzi. PSD trebuie să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile”, consideră el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”PSD este dator să ofere opiniei publice explicaţii urgente şi suplimentare cu privire la cazul deputatului PSD, Aurel Bălăşoiu, care este astăzi implicat într-un caz cu acuzaţii de sex cu minori. Cazul deputatului PSD este de departe, prin natura lui, prin raportarea la alte cazuri de parlamentari penali (tot de la PSD, tot cu infracţiuni sexuale - cazul Bănicioiu ş.a.), prin istoria lui personală, ABOMINABIL. Nu se poate să fim trimişi la plimbare printr-o expediere a cazului, cu invocări ale “moralei creştine”, să ni se spună că a fost exclus când, ştim cu toţii, excluderea unui deputat, la orice partid politic, deci inclusiv PSD, presupune convocarea unor organisme interne şi parcurgerea unor proceduri birocratice. Care nu puteau fi făcute în câteva ore”, afirmă Muraru într-o postare pe Facebook.
El spune că deputatul PSD Bălăşoiu ”nu era un simplu rătăcit prin Camera Deputaţilor (condusă de preşedintele Marcel Ciolacu), ci fusese primar din 2004 până în 2020, că ar fi mare latifundiar, mare deputat în Adunarea Eparhiei Argeşului şi Muscelului”.
”Deci un lider local important, cu rezonanţă, cu vechime mare în PSD, cu recunoaşterea meritelor. Care dintre ele?”, se intrabă liderul liberal.
El susţine că există informaţii potrivit cărora practicile şi “îndeletnicirile” erau cunoscute şi că acestea ar avea implicaţii mult mai grave.
”La fel cum, USR, partid prăbuşit în opoziţie astăzi, îi oferise lui Bălăşoiu onoruri şi decoraţii pe care astăzi se face că i le retrage. Se pare că ridicolul nu ocoleşte USR nici în opoziţie, care nu mai prididea cu oferirea de medalii de aur PSD-iştilor…”, mai afirmă Muraru, referindu-se la faptul că primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel i-a retras lui Bălăşoiu o distrincîie acordată.
Muraru vorbeăte despre ”o complicitate sulfuroasă care are precedente”.
”PSD trebuie să se comporte zi de zi ca un partid care se află într-o coaliţie de guvernare, care respectă valorile la care România a aderat şi pe care s-au construit instituţiile astăzi. PSD trebuie să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile şi că popularea listelor parlamentare cu unii care vor să capete imunitate nu este o metodă acceptabilă în România anului 2022”, conchide vicepreşedintele liberal.
Conducerea PSD anunţă că a decis sâmbătă excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu şi că se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat. În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunităţii parlamentare. Social-democraţii nu precizează motivul excluderii. După anunţul PSD, imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un băiat au fost publicate de Gândul. Întrebat dacă a întreţinut relaţii sexuale cu minori, deputatul a declarat că nu recunoaşte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.