Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru susţine că valurile de refugiaţi cu care se confruntă România în contextul conflictului militar din Ucraina încep să pună presiune financiară pe administraţiile locale, el precizând că povara cheltuielilor trebuie împărţită, inclusiv printr-un sprijin financiar european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muraru afirmă, vineri seară, într-un comunicat de presă, că solidaritatea extraordinară a poporului român în faţa acestei catastrofe umanitare a oferit administraţiilor locale cele necesare pentru a putea gestiona situaţia, dar că se impune un sprijin mai consistent din partea instituţiilor europene.

"Deja vin valuri mult mai mari de refugiaţi şi cu siguranţă va trebui un sprijin mai consistent din partea instituţiilor europene pentru a procura hrană, articole de igienă, saltele, pături, lenjerie, aeroterme. Iaşiul este cel mai mare hub urban din România care primeşte refugiaţi şi unul dintre cele mai mari oraşe de la graniţa de Est a Uniunii Europene. Din acest motiv, este şi un punct de atracţie pentru cea mai mare parte a refugiaţilor care vin în România din Republica Moldova", a precizat liberalul Alexandru Muraru.

El a afirmat că joi, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni din judeţul Iaşi au intrat în total 1.472 de autoturisme şi 6.026 persoane, din care 2.998 ucraineni.

Muraru adaugă că tot joi, prin gara din Iaşi au intrat în total 1.547 de persoane, din care 444 ucraineni, în cinci trenuri.

"Am transmis Ministrului de Interne, Lucian Bode, solicitarea de a realiza un centralizator cu necesităţile municipiului şi judeţului Iaşi pentru gestionarea crizei refugiaţilor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi, iar împreună, să reuşim alocarea fondurilor necesare pentru a putea trece peste această perioadă grea. Povara cheltuielilor ce necesită a fi suportate de la bugetul administraţiilor locale şi judeţene trebuie împărţită cu un sprijin consistent din partea Uniunii Europene şi a instituţiilor", precizează liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.