Deputatul PNL Alexandru Muraru a declarat faptul că bugetul coaliţiei de guvernare pentru anul 2021 este unul al investiţiilor, în ciuda regresului economic generat de pandemia de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Anul acesta, alocarea bugetară aferentă investiţiilor este de 62 miliarde de lei. Vorbim de cel mai mare buget alocat acestui sector din ultimele trei decenii şi cu o majorare de 8,9 miliarde lei faţă de anul 2020.  Raportat la criza pandemică prin care trecem, Guvernul a reuşit să construiască un buget care să acopere nevoile societăţii româneşti şi să pună bazele unui amplu proces de consolidare a finanţelor publice ale ţării. Principiile pe care se aşează bugetul de stat pentru anul 2021 îmi dau garanţia că vom avea o creştere economică generată de investiţiile publice. Concomitent cu oportunităţile de atragere a finanţărilor europene, am convingerea că, păstrând consecvenţa politicilor financiare, la finalul anului 2024 vom reuşi să aducem nivelul de trai al românilor în media Uniunii Europene”, a afirmat Alexandru Muraru, printr-un comunicat de presă remis marţi News.ro.

Totodată, deputatul PNL a subliniat faptul că o altă componentă a bugetului naţional vizează sprijinirea salariaţilor afectaţi de COVID-19.

„Guvernul va continua să acorde indemnizaţie de şomaj tehnic până la 30 iunie 2021 pentru angajaţii din domeniile în care se menţin restricţiile impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii COVID-19. Suma estimată pentru anul 2021 este de 798 milioane lei. Scopul acestei măsuri este de a acorda un sprijin în vederea menţinerii locurilor de muncă şi prevenirii creşterii şomajului în această perioadă de criză sanitară. Indemnizaţia acordată salariaţilor este de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut. În 2020 au beneficiat 1.198.079 de salariaţi de acest program, cu o valoare de aproape un miliard de euro!”, a completat liberalul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.