Ministerul Afacerilor Interne MAI anunţă că structurile sale au primit zeci de sesizări legate de propagandă electorală în perioada dinaintea deschiderii urnelor. Duminică, la prima oră, 43 de persoane au votat cu urna mobilă. Numărul solicitanţilor de urnă este mai mic cu aproximativ 11.000 comparativ cu scrutinul precedent.
„Conform datelor centralizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată care monitorizează şi coordonează misiunile legate de alegeri, pe parcursul nopţii nu a fost înregistrat niciun incident deosebit. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au asigurat protecţia secţiilor de vot pe parcursul nopţii şi le-au predat în această dimineaţă preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot, cu sigiliile intacte”, a anunţat, duminică dimineaţă, purtătorul de cuvânt al MAI; Monica Dajbog.
Duminică, la ora 8:00, oficialul MAI a anunţat că nu au fost înregistrate incidente legate de votul cu urna mobilă iar la prima oră 43 de persoane au votat cu urna mobilă. Numărul solicitărilor pentru urna mobilă este mai mic cu aproximativ 11.000 comparativ cu procesul electoral anterior.
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Lista cu persoanele care au împlinit 18 ani a fost actualizată şi transmisă Autorităţii Electorale Permanente.
În cursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, structurile MAI au primit sesizări privind 50 de posibile incidente electorale în legătură cu alegerile prezidenţiale, dintre care 34 semnalau continuarea propagandei electorale, iar două sesizări reclamai coruperea alegătorilor
„Din totalul sesizărilor, 19 au fost transmise spre competentă soluţionare Birourilor electorale”, a precizat oficialul MAI.
Alte 9 sesizări privind posibile incidente au fost transmise către MAI în legătură cu alegerile locale parţiale.
Monica Dajbog a adăugat că preşedinţii Birourilor secţiilor de vot au atribuţii nu doar în incinta acestora, ci şi în spaţiile publice din jurul secţiilor, până la o distanţă de 500 de metri, iar refuzul oricărei persoane de a se conforma dispoziţiilor preşedinţilor reprezintă contravenţie.
Duminică, peste 43.000 de angajaţi ai MAI sunt angrenaţi în misiuni conexe procesului de votare.
Alegătorii pot vota în baza cărţii de identitate, cărţii de identitate electronice sau provizorii, în baza buletinului de identitate sau a carnetului de serviciu militar, în cazul elevilor de la şcolile de profil.
Cetăţenii care nu deţin documente de identitate valabile se pot adresa Serviciilor de evidenţa persoanelor, care lucrează în cursul zilei de duminică. Doar românii care votează în străinătat, sau cei care au domiciliul peste hotare dar votează în România îşi pot exercita dreptul de vot în baza paşaportului

Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.