Liderul Pro România Victor Ponta afirmă că Viorica Dăncilă a ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale pentru că ”aşa au vrut PNL şi Klaus Iohannis”. El critică rezultatul obţinut de candidatul PSD, spunând că este cel mai slab al unui candidat al partidului şi comenetează că ”dacă 22% reprezintă o “victorie” pentru PSD, înseamnă că Viorica Dăncilă reprezintă tot ceea ce oamenii detestă la PSD = incultură, incompetenţă, demagogie, dependenţa de baroni şi de discursul antischimbare şi progres”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Viorica Dăncilă a ajuns în turul al doilea pentru că aşa au vrut PNL şi Klaus Iohannis /scorul obţinut este egal cu cel de la Europarlamentare când la conducere era Liviu Dragnea (dar la jumătate faţă de primul ţur din 2014 şi cu 10 % mai puţin decât cel mai slab rezultat al unui candidat PSD în istorie) / dacă 22% reprezintă o “victorie” pentru PSD,  înseamnă că Viorica Dăncilă reprezintă tot ceea ce oamenii detestă la PSD = incultură, incompetenţă, demagogie, dependenţa de baroni şi de discursul antischimbare şi progres / cât timp PSD rămâne prizonier unui asemenea mod de a face politică va continua să piardă electorat şi să reprezinte TRECUTUL / sunt însă convins că viaţa va obligă la o reforma şi schimbare chiar şi în PSD care să ducă la o unificare şi modernizare a Stângii pentru anul 2024”, scrie Ponta pe Facebook, într-o postare în care face o analiză a votului în primul tur al prezidenţialelor.

El remarcă faptul că  ”preşedintele Klaus Iohannis nu a luat peste 50% cum anunţa PNL ( nici măcar peste 40%) dar şi-a atins obiectivele personale şi politice = să câştige primul ţur detaşat, să aibă “Guvernul său” şi să se confrunte în turul al doilea cu Viorica Dăncilă şi PSD”.

În ceea ce-l priveşte pe Mircea Diaconu, candidatyul susţinut de Pro România, Ponta consideră că scorul de 9% ( aproape de 1 milion de votanti ) obţinut de acesta este un rezultat mai mic decat spera - dar mai bun decat puterile actuale ale partidului.

Klaus Iohannis a obţinut 36,66% la alegerile prezidenţiale de duminică, Viorica Dăncilă – 23,%79, Dan Barna – 13,99%, Mircea Diaconu – 9,25%, conform rezultatelor provizorii prezentate de AEP.

Rezultatele provizorii ale votului în străinătate la alegerile prezidenţiale îl indică drept câştigător pr Klaus Iohannis - 53,05%, urmat de Dan Barna - 27,36%,Theodor Paleologu, Mircea Diaconu şi de Viorica Dăncilă. Votul în străinătate la alegerile prezidenţiale s-a încheiat luni dimineaţă, în total, votând 675.348 de alegători, o participare record a diasporei.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.