Klaus Iohannis a obţinut 64,8% din voturi la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, iar Viorica Dăncilă 35,2%, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS - Avangarde. Iohannis a declarat, imediat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că România normală a câştigat astăzi şi că este cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”România a câştigat! România modernă, România europeană, România normală a câştigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi, au mers într-un număr impresionant să voteze şi acesta este cel mai important câştig pe ziua de astăzi: faptul că românii au mers la vot. O menţiune specială pentru românii din diaspora care au mers în număr extraordinar de mare la vot”, a declarat Klaus Iohannis.
 
”Este cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD”, a afirmat preşedintele, în ovaţiile celor prezenţi la sediul PNL.
 
”Primesc această victorie cu bucurie, cu mulţumire, cu modestie şi cu încredere în români. Vă promit astăzi, aici, în această seară, că voi fi preşedintele tuturor românilor şi al celor care m-au votat, cărora le mulţumesc în mod expres, şi al celor care nu m-au votat. Voi fi şi preşedintele românilor care nu au votat deloc, cu speranţa că data viitoare vor merge, totuşi, la vot”, a afirmat preşedintele.

”Sunt multe lucuri de reparat, mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate compusă din partidele democratice care vor duce România spre modernizare, spre europenizare, spre România normală şi vă promit că voi fi un preşedinte total implicat pentru România. Eu nu am un război cu alegătorii PSD, eu am un război cu PSD”, a spus Iohannis, care a insistat că PSD trebuie trimis în opoziţie.

”Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realişti: am câştigat o luptă importantă, dar războiul încă nu a fost câştigat. Să mergem la vot şi la locale, şi la parlamentare. Abia atunci când PSD-ul este în opoziţie vom putea face ceea ce ne-au cerut astăzi românii, abia atunci vom putea face România normală, aşa cum ne-o dorim noi cu toţii. În România normală vor fi şi trebuie să fie alegătorii liberali, vor trebui să fie alegătorii USR-PLUS, în România normală vor trebui să fie alegătorii PMP, UDMR şi da, în România normală trebuie să fie şi alegătorii PSD-ului”, a subliniat preşedintele.
 
”În România normală trebuie să aibă loc şi cercetătorii şi medicii, şi profesorii şi muncitorii de pe şantiere şi românii din diaspora, şi pensionarii care vor să fie respectaţi. Nu există mai multe Românii, aşa cum eronat clamează unii, există o singură Românie: România noastră, a tuturor şi cu toţi trebuie să punem umărul pentru a construi România normală şi ne vom implica cu toţii şi vom crea o nouă majoritate parlamentară cu toate partidele democratice”, a conchis Klaus Iohannis.
 
Rezultatele exit-poll-ului CURS - Avangarde sunt bazate exclusiv pe datele culese la nivel naţional.
 
Sociologul Marius Pieleanu a afirmat duminică seară, la Antena 3, că s-au făcut 23.000 de interviuri în 400 de secţii de votare până la ora 19, iar numărul final al interviurilor realizate până la ora 21 va fi de aproximativ 25.000.
 
Pieleanu a spus că, în ceea ce priveşte exit poll-ul realizat la secţiile de votare din România, marja de eroare este cea „clasică”.
 
În ceea ce priveşte votul din diaspora, Pieleanu a precizat că este vorba despre o „simulare”, iar datele reale ar putea fi considerabil diferite.
 
Pentru diaspora, estimarea CURS - Avangarde arată că Iohannis a fost votat de aproximativ 85% dintre alegători conform voturilor exprimate până la ora 19. Marius Pieleanu a precizat că este vorba despre o estimare, care a avut drept criteriu de bază distribuţia voturilor din primul tur de scrutin.
 
„E posibil ca într-o marjă foarte mică de eroare să fie distribuite altfel” a declarat Marius Pieleanu la Antena 3.
 
Astfel, conform estimărilor care iau în calcul exit poll naţional şi estimarea privind votul din diaspora, Klaus Iohannis ar avea 67% din voturi în timp ce Dăncilă are un scor de 33%.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.