Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, după ce a votat, că este o zi foarte importantă şi că întotdeauna este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru. Candidatul PSD pentru Primăria Craiova, fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, spune că a votat cu o echipă formată din cei ”care şi-au asumat nişte proiecte realiste, oameni care au ştiut să facă o campanie electorală decentă, bazată doar pe proiecte şi nu şi pe mizerii”. Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că a “votat cu sete” pentru a scoate din Primăria Bucureşti o caracatiţă de interese care a ţinut în subdezvoltare acest oraş. Candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Capitalei, fostul preşedinte Traian Băsescu, a declarat duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, că votul a decurs ca în perioada de pandemie, dar în mod normal şi i-a chemat pe oameni la vot dacă vor un preşedinte bun ca el. Preşedintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a afirmat că este convins că bucureştenii vor alege continitatea şi oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă. Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, că a votat pentru pentru oamenii care îi garantează că pot îmbunătăţi viaţa în comunităţile locale. Premierul a fost nevoit să aştepte aproximativ 30 de minute la rând pentru a vota, dar a precizat că era pregătit să altepte şi mai mult. Primarul Capitalei Gabriela Firea, candidat al PSD pentru un nou mandat, a votat duminică dimineaţă, imediat după deschiderea urnelor, afirmând că a votat cu gândul la toţi copiii, tinerii şi adulţii din Bucureşti,la bunicii noştri şi că oamenii trebuie să fie pe primul loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MIHAI CHIRICA - "Emoţiile sunt inevitabile în asemenea momente pentru că vorbim de destinul unei comunităţi. Am votat pentru ieşeni, pentru o viaţă mai bună, ceea ce cred că merităm cu adevărat, pentru proiectele depuse şi care au început să devină realitate", a spus primarul Mihai Chirica, candidat PNL pentru un nou mandat.

COSTEL ALEXE - Ministrul Mediului Costel Alexe, candidat PNL la preşedinţia CJ Iaşi a votat la o secţie din cartierul Copou, el afirmând că Iaşiul are o şansă istorică la dezvoltare în următorii ani.

"Iaşiul nu a înregistrat decât degradare în ultimii patru ani. Putem dezvolta judeţul, astfel încât să recuperăm decalajul dintre Moldova şi vestul ţării care s-a acutizat. Suntem obligaţi să facem administraţie în folosul comunităţii", a spus liberalul Costel Alexe.

În judeţul Iaşi, până la ora 13.00 s-au prezentat la urne 16,5 la sută dintre alegătorii înscrişi pe liste, fiind una dintre cele mai slabe prezenţe din ţară. În municipiul Iaşi votaseră până la aceeaşi oră doar 12 la sută dintre alegători.

În judeţ sunt deschise 759 de secţii de votare.

LIA OLGUŢA VASILESCU - ”Am votat astăzi pentru cea mai bună echipă a unui partid politic, o echipă care de-a lungul acestor ani a dovedit că ştie să facă administraţia performantă, că ştie, că pate, că vrea, care în aceşti ultimi ani a reuşit să absoarbă peste un miliard de euro din fonduri europene”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la ieşirea de la urne.

Ea spune că echipa pentru care a votat este formată din profesori universitari, oameni din mediul academic şi intelectuali, dar şi din oameni „care şi-au asumat nişte proiecte realiste, oameni care au ştiut să facă o campanie electorală decentă, bazată doar pe proiecte şi nu şi pe mizerii, aşa cum din păcate s-a întâmplat în ultimele două săptămâni”.

CONSTANTIN TOMA -  ”Este un vot dat pentru viitorul Buzăului, pentru prosperitatea lui, pentru educaţie, pentru cultură, pentru infrastructură. S-au făcut multe lucruri în oraş, se vor face şi mai multe, iar cei patru ani care urmează sunt nişte ani decisivi, aş putea spune istorici pentru Buzău. Invit pe toată lumea la vot, pentru că este un vot foarte important pentru toţi buzoienii, un vot pentru viitorul acestui oraş”, a precizat Constantin Toma, primarul în funcţie la Buzău şi candidat pentru un nou mandat din partea PSD.

Candidatul PSD pentru Consiliul Judeţean Buzău, Petre EMANOIL NEAGU - ”Un vot dat cu mare emoţie, pentru că este prima oară când votăm într-o situaţie atipică pentru toată societatea. Eu am votat pentru dezvoltarea municipiului Buzău în continuare, pentru dezvoltarea judeţului Buzău, pentru continuarea proiectelor pe care le avem împreună cu Primăria Municipiului Buzău şi Primăria Râmnicu Sărat. Am votat pentru oameni, am votat pentru nepoţii mei, implicit pentru copii, am votat pentru stabilitate şi am votat, bineînţeles, pentru dezvoltare şi, de ce nu, pentru un pic mai bine pentru fiecare cetăţean, în fiecare zi”, a afirmat Petre Emanoil Neagu preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

DAN TUDORACHE - Candidatul Partidului Social Democrat al Primăria Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat la ieşirea de la secţia de votare că a ales pentru patru ani de mai bine, pentru patru ani plini de fapte bune.

“Am votat azi, cu gândul şi inima alături de voi. Am votat pentru patru ani de mai bine, pentru patru ani plini de fapte bune. Mergeţi la vot cu încredere!”, a afirmat Dan Tudorache.

EMIL BOC - Actualul primar şi candidatul PNL la Primăria Cluj-Napoca a votat la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj - Napoca, acolo unde este arondar. Boc a declarta că a votat cu o echipă capabilă să unească şi nu să dezbine, cu o echipă care menţine Clujul în Liga Campionilor.

”Am votat cu acea echipă care are viziunea şi proiectele necesare să menţină Clujul pe primul loc, să aducă investiţii şi locuri de muncă bine plătiti, am votat cu acea echipă capabilă să unească şi nu să dezbine, care menţine Clujul în Liga Campionilor în materie de inovare, care modernizează Clujul în toate domeniile prin creşterea calităţii vieţii prin educaţie, sănătate, infrastructură. Acest oraş este puternic datorită oamenilor lui şi am vitat cu acea echipe care ştie să pună în valoare oamenii şi resursele”, a declarat Emil Boc la ieşire de la secţia vot.

Wmil Boc a ţinut să le mulţumească celor care se asigură că procesul de votare decurge conform regulilor şi a îndemnat clujenii să iasă la urne.

”Dacă medicii şi-au făcut şi îşi fac impecabil datoria pentru a ne proteja de COVID-19, sănătatea democraţiei se asigură prin alegeri. Prin faptul că văd clujeni venind la vot înseamnă că au înţeles menirea democraţiei. Îmi amintesc că acum 100 de ani, de fapt am citit, că strămoşii noştri, în plină gripă spaniolă, cu mască şi şiraguri de usutori la gât, pentru că aşa credeau atunci că sunt protejaţi, au mers la Alba-Iulia pentru a înfăptui Mare Unire”, a adăugat Boc.

KELEMEN HUNOR - Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat în satul său natal, Cârţa, pentru continuitate, progres şi pentru dezvoltare, el considerând că ”avem nevoie de autorităţi locale legitime, stabile, pentru că haosul predomină în toată ţara”.

”Astăzi am votat pentru continuitate, atât în Cârţa, cât şi în judeţul Harghita, ca să putem îmbunătăţi condiţiile pentru creşterea calităţii vieţii. Avem nevoie de autorităţi locale legitime, stabile, pentru că haosul predomină în toată ţara”, a subliniat preşedintele UDMR. 
Liderul Uniunii a îndemnat maghiarii din România să-şi exercite dreptul de vot, pentru că procedura de vot se desfăşoară în condiţii de siguranţă, nu există niciun risc pentru sănătate.
Referitor la miza alegerilor locale, preşedintele Kelemen Hunor a declarat că, în ultimii ani, maghiarii din România au reuşit să obţină rezultate foarte bune atunci când au fost uniţi.
”Să dăm dovadă de unitate şi astăzi, numai aşa vom fi o comunitate puternică!”, a afirmat el.
”Să nu fim comozi, să fim solidari. Să mergem la vot chiar dacă primarul maghiar nu are un contracandidat în localitatea noastră, pentru că soarta întregului judeţ poate depinde şi de votul nostru”, a subliniat Kelemen Hunor

CLOTILDE ARMAND - Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că cine nu votează nu are dreptul să se plângă nici în stradă sau pe Facebook dacă lucrurile merg rău.

Clotilde Armand a afirmat, la ieşirea de la secţia de votare, că cine nu votează, nu contează.

“Am votat. Vă rog, ieşiţi la vot şi învingeţi. Fiţi hotărţi, fiţi vigilenţi. Cine nu votează nu  are dreptul să se plângă, nici în stradă sau pe Facebook că lucrurile merg rău. De data asta cine nu votează chiar nu contează. Ieşiţi la vot şi învingeţi!”, a transmis candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 1.

CIPRIAN CIUCU - Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a afirmat că sunt nişte alegeri foarte importante şi că “nu mai putem sta încă patru ani în halul în care s-a stat până acum”.

Ciucu a declarat la ieşirea din secţia de votare că îndeamnă oamenii să vină la vot.

“Sunt nişte alegeri pe care le aşteptăm de foarte mult timp, nu mai putem sta încă patru ani în halul în care s-a stat până acum. Este foarte important. Văd oameni care au ieşit din casă, nu sunt foarte mulţi, văd oameni în vârstă care merge la vot, îi aşteptăm şi pe tineri la vot. Pe toată lumea de altfel”, a afirmat Ciprian Ciucu.

El a precizat că votul se desfăşoară în condiţii normale şi este bine organizat.

ILIE BOLOJAN - Liberalul Ilie Bolojan, primarul în funcţie al municipiului Oradea şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a votat duminică la Secţia de Votare 126 de la Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea.

Bolojan s-a prezentat singur la urne şi a intrat în secţie după ce s-a dezinfectat pe mâini şi a permis să îi fie luată temperatura, conform regulilor.

”Am votat pentru continuarea dezvoltării oraşului Oradea şi pentru extinderea acestei dezvoltări la nivelul judeţului Bihor pentru schimbarea la faţă a întregului judeţ”, a declarat Ilie Bolojan la ieşirea de la urne.

Ilie Bolojan candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

ASTRID FODOR - Candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România pentru Primăria Sibiu, actualul primar Astrid Fodor, a afirmat că a votat pentru un oraş european şi al bunului simţ şi pentru continuarea dezvoltării Sibiului.

“Am votat pentru continuitate, am votat pentru o echipă care prin statutul ei moral garantează că bugetul Sibiului va fi utilizat doar în interesul comunităţii noastre şi al oraşului. Am votat pentru un Sibiu european, pentru un Sibiu al bunului simţ, pentru un Sibiu în care împreună să continuăm dezvoltarea lui armonioasă şi coerentă”, a  declarat Astrid Fodor la ieşirea de la urne.
 
Astrid Fodor este actualul primar al municipiului Sibiu şi candidează pentru al doilea mandat. Ea a fost viceprimarul lui Klaus IOhannis timp de 14 ani. 

ROBERT NEGOIŢĂ - Candidatul Alianţei Pro Bucureşti 2020 la Primăria Sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat că a votat pentru continuitate şi dacă se doreşte performanţă atunci trebuie realizat mai mult de un proiect pe zi.

“Am votat pentru că dreptul la vot este un drept esenţial, venim la vot pentru că ne pasă, venim la vot pentru că suntem responsabili. Am votat pentru continuitate şi consider că e normal să continuăm proiectele bune şi 99% la sută muncă, politică, mai subţire şi dacă vrem să facem performanţă mai mult de un proiect pe zi”, a declarat Robert Negoiţă, la ieşirea din secţia de votare.

El i-a îndemnat pe alegători să iasă la vot.

NICOLAE ROBU  - "Am votat pentru continuitatea în dezvoltarea Timişoarei, în evoluţia Timişoarei ca un oraş european autentic de prim rând. Desigur, votul fiecăruia dintre noi este implicit şi un vot pentru România. Sper că va continua această evoluţie sănătoasă pe care oraşul nostru a avut-o, detaşat, acolo, în frunte, la toţi indicatorii cei mai importantţi, ceea ce arată că economia este puternică, sănătatea s-a dovedit a fi destul de bine pusă la punct, dar aici mai avem de lucru, educaţia, cultura, toate trebuie să fie duse cât se poate de sus, iar în cazul Timişoarei, noi trebuie să fim pregătiţi impecabil pentru anul în care vom juca rolul de Capitală Europeană a Culturii. Este un rol pe care îl jucăm în numele României, în numele Europei", a declarat Nicolae Robu, la ieşirea de la urne.

Nicolae Robu candidează pentru al treilea mandat de primar al Timişoarei

KLAUS IOHANNIS: ”Când sunt alegeri, este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alţii să decidă în locul nostru”, a declarat preşedintele.

El a subliniat că astăzi îi alegem pe cei care conduc comunităţile în care trăim.

”Să ne uităm bine la candidaţi şi să îi alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim. Vă invit pe toţi, mergeţi la vot!”, a conchis Iohannis, care a votat la Bucureşti.

NICUŞOR DAN  - “Aştept de mult votul ăsta. Am votat cu sete, să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiţă de interese care a ţinut în subdezvotlare acest oraş, de aia nu a fost în stare să rezolve nici măcar apa caldă, nu mai zic de trafic sau poluare”, a transmis Nicuşor Dan, la ieşirea din secţia de votare. 

El a mai afirmat că această competiţie este una de valori, între adevăr şi minciună, între competenţă şi incompetenţă. 
“Dincolo de problemele vieţii curente,  competiţia electorală este una de valori. Este una între adevăr şi minciună, este una între competenţă şi incompetentţă, între cinste şi corupţie şi este una între decenţă şi superficialitate fudulă. De asta am votat cu mare sete”, a mai declarat candidatul PNL şi USR-PLUS.
El i-a îndemnat pe bucureşteni să iasă la vot şi să o facă de dimineaţă deoarece votul este mai lent decât în condiţii normale.

TRAIAN BĂSESCU - “Votul a decurs ca în perioada de pandemie, dar a decurs normal”, a transmis Traian Băsescu jurnaliştilor.

Întrebat dacă îi sfătuieşte pe alegători să iasă la vot, candidatul PMP la Primăria Bucureşti a răspuns: “O, da. E condiţia obligatorie dacă vor să aibă un primar bun ca mine”.
 
RALUCA TURCAN - “Nu ne mai permitem experimente, sunt comunităţi întregi care au fost ţinute în sărăcie doar pentru că oamenii aflaţi la decizie le puteau manipula mult mai uşor. Acolo trebuie făcută o schimbare, care să aducă în funcţii de demnitate publică oameni care îşi doresc să schimbe faţa comunităţilor”, a afirmat Raluca Turcan, la ieşirea de la vot.
Ea a îndemnat românii să iasă la vot şi să înţeleagă că nu sunt toţi politicienii la fel.

MARCEL CIOLACU - Marcel Ciolacu a declarat la ieşirea din secţia de votare că perioada umilinţei faţă de copii, părinţi şi bunici ia sfârşit în România. 

“Sunt ferm convins că şi bucureştenii astăzi vor alege continuitatea şi vor alege oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă şi vor vota cu oamenii care au realizări şi care nu fac promisiuni. Cred că perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici astăzi să ia sfârşit în România”, a transmis liderul PSD, după ce a votat la Buzău..

LUDOVIC ORBAN - ”Am votat pentru creşterea nivelului de civilizaţie. Conceptul de campanie a fost unul foarte clar, dezvoltarea comunităţilor locale prin investiţii, locuri de muncă şi dezvoltarea infrastructurii şi până la urmă creşterea nivelului de civilizaţie. Pentru asta am votat. Pentru oamenii care îmi garantează că pot îmbunătăţi viaţa în comunităţile locale”, a declarat Orban.

 
Întrebat în legătură cu faptul că a stat la rând, Orban a precizat că sunt nişte reguli de protecţie a sănătăţii care sunt necesare pentru a limita riscul de transmitere a virusului în cadrul procesului electoral.
”Eram pregătit să stau şi mai mult la coadă. Se poate vota pe parcursul întregii zile”, a subliniat premierul.

El a anunţat că a luat legătura cu preşedintele AEP să fluidizeze votul pentru ca durata de aşteptare să fie cât mai mică.

- CĂLIN POPESCU TĂRICEANU - “Am votat cu gândul la faptul că bucureştenii au trăit un sentiment de frustrate pentru că au fost înşelaţi în aşteptările lor neexistând o dezbatere electorală directă între principalii candidaţi în aşa fel încât să putem fiecare să ne prezentăm propunerile pentru dezvoltarea marilor probleme cu care confruntă oraşului, mă refer la termoficare, la trafic, printre altele şi propunerile privind modernizarea şi dezvoltarea de perspectivă a oraşului în următorii 20 de ani. Sper ca cetăţenii să fi tras învăţămintele necesare şi să voteze pe cale de consecinţă”,a declarat Tăriceanu jurnaliştilor, după ce şi-a exprimat dreptul de vot.

El a mai spus că i se pare foarte bine organizat procesul electoral şi că nu a fost aglomeraţie.

- AURELIAN BĂDULESCU - Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, candidat PSD la Primăria Sectorului 3, a declarat duminică dimineaţă după vot, că a votat entru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei şi pentru a ţine cât mai departe de banul public complicităţile dintre lumea interlopă şi oamenii politici care îşi doresc un portofoliu.

”Am văzut că trebuie să votăm pentru a ţine cât mai departe de banul public complicităţile dintre lumea interlopă şi oamenii politici care îşi doresc un portofoliu”, a declarat Bădulescu le ieşirea din secţia de votare.

El a mai afirmat că votul său a fost şi pentru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei şi pentru noi proiecte,

- GABRIELA FIREA - ”Am votat cu gândul la toţi copiii, tinerii şi adulţii din Bucureşti, la bunicii noştri”, a declarat Firea imediat după vot,

 

Ea a mai spus că a votat cu gândul la investiţii în infrastructură şi pentru combaterea poluării, concluzia sa fiind însă că ”oamenii trebuie să fie pe primul loc”.

Întrebată ce va face luni, în prima zi după alegeri, Gabriela Firea a declarat că va merge la muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.