Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Biroului Politic Executiv al partidului său, că parlamentarii ALDE vor depune din nou proiectul privind înfiinţarea Autorităţii Independente de Interceptare a Comunicaţiilor, astfel încât serviciile de informaţii să fie scoase din activitatea de poliţie judiciară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi (miercuri – n.r.) am luat hotărârea să depunem două proiecte legislative. De unul din ele precis ştiţi, este vorba de Autoritatea Independentă de Supraveghere a Comunicaţiilor. Este un proiect pe care l-am depus în legislatura trecută, dar simpaticele servicii ale Parlamentului clasează toate proiectele care nu au intrat în dezbatere. Din acest motiv, împreună cu colegii mei am discutat şi vom depune din nou acest proiect în procedură legislativă”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a susţinut că prin înfiinţarea Autorităţii Independente de Interceptare a Comunicaţiilor se doreşte scoaterea serviciilor de informaţii din activitatea de poliţie judiciară.

„Autoritatea Independentă de Interceptare a Comunicaţiilor. Vrem ca această activitate să o scoatem din zona serviciilor secrete pentru că, aşa cum ştiţi, CCR a dat o decizie în acest sens care trebuie, până la urmă, să se materializeze într-un fel. Tot ceea ce înseamnă activitatea de poliţie judiciară trebuie să fie făcută de poliţia judiciară, nu au treabă în această chestiune serviciile de informaţii. Serviciile de informaţii, de altfel, trebuie să fie extrem de atente cum îşi calibrează acţiunea, trebuie să fie în conformitate şi necesitatea este de a se conforma prevederilor constituţionale şi deciziilor Curţii Constituţionale. Cred că crearea acestei autorităţi va fi o soluţie care va uşura situaţia tuturor”, a explicat preşedintele Senatului.

Întrebat în subordinea cui va funcţiona Autoritatea, Călin Popescu Tăriceanu a spus că, „din proiectul de lege iniţial, o să vedem până la urmă, ea va fi sub autoritatea Parlamentului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.