Reprezentanţii ALDE au transmis că sesizarea la CCR a unui conflict juridic între Guvern şi Parlament pe depunerea moţiunii de cenzură în perioada vacanţei parlamentare este doar un tertip prin care Ludovic Orban vrea să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria. Sursa citată precizează că în Legea fundamentală, însă, nu există nicio menţiune privind depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ludovic Orban, de teamă să nu ajungă din nou şomer, face orice demers pentru a nu-şi pierde funcţia şi pentru a bloca o acţiune constituţională a Parlamentului. Moţiunea de cenzură este un drept al opoziţiei, este prevăzută de Constituţie. Orban nu face decât să acţioneze disperat, pentru că ştie că nu mai are niciun fel de susţinere”, arată o postare de vineri pe pagina de Facebook a ALDE.
 
Sursa menţionată precizează că oricât încearcă Ludovic Orban şi PNL să blocheze acţiunea Parlamentului, până la urmă nu vor scăpa de moţiunea de cenzură.
 
„Sesizarea CCR cu un conflict juridic între Executiv şi Parlament este doar un tertip prin care Orban încearcă să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria. Însă, oricât ar încerca Orban şi cei din PNL să blocheze acţiunea Parlamentului, până la urmă nu vor scăpa. În Constituţie nu există nicio menţiune privind depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară”, mai indică postarea.
 
ALDE adaugă că prevederile constituţionale arată că Parlamentul poate retrage oricând încrederea acordată Guvernului, nu doar când doresc Orban şi PNL.
 
„Orban şi PNL trebuie să înţeleagă faptul că Guvernul răspunde în faţa Parlamentului, pentru că Guvernul este numit de către Parlament. În conformitate cu prevederile constituţionale, Parlamentul poate retrage acest vot de încredere oricând! Nu doar când vor Orban şi PNL! Orban face toate aceste mişcări disperate pentru a mai trage de timp. Asemenea unui lider absolut cu apucături de dictator, Orban nu concepe să îşi piardă funcţia”, conchide postarea pe reţeaua de socializare.
 
Guvernul a depus vineri, la Curtea Constituţională, sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată deja în Legislativ în urmă cu o zi.
 
Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a cerut PSD să aştepte decizia Curţii înainte de a stabili data votului la moţiune.
 
Executivul reclamă, în sesizare, depunerea moţiunii de cenzură în perioada dintre sesiunile ordinare ale Parlamentului, cât şi convocarea unei sesiuni extraordinare având ca obiect numai prezentarea moţiunii de cenzură, precumşi încălcarea Constituţiei prin fragmentarea procedurii moţiunii de cenzură în mai multe sesiuni parlamentare.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.