ALDE a transmis, marţi, că există foarte mult populism în abordarea subiectului pensiilor speciale şi nu este firesc ca în prag de alegeri să fie luate decizii care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară şi care afectează mai multe categorii profesionale. Formaţiunea susţine retrimiterea legii la comisii, pentru dezbatere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi ar trebui să intre la vot în Camera Deputaţilor proiectul privind eliminarea pensiilor speciale. Din păcate, vedem foarte mult populism în abordarea acestui subiect, iar acest lucru are consecinţe în spaţiul public (printre care protestele din justiţie). Din punctul ALDE de vedere, în cazul sistemului de justiţie nu trebuie neglijat dezechilibrul existent, care afectează grefierii şi personalul auxiliar. Totodată, în cazul magistraţilor, trebuie să existe un anumit regim care să le dea confortul necesar, pentru a avea totală independenţă în exercitarea atribuţiilor şi responsabilităţilor pe care le au”, a transmis ALDE.

Formaţiunea consideră că pentru un astfel de proiect ar trebui ca toate partidele parlamentare să meargă în comisiile de specialitate pentru a exista o discuţie serioasă cu privire la schimbarea sistemului privind pensiile speciale.

”Nu este firesc ca în prag de alegeri să ajungem să luăm nişte decizii populiste care nu rezolvă în niciun fel problema bugetară şi care afectează mai multe categorii profesionale. De aceea, ALDE susţine ca astăzi, în Camera Deputaţilor, proiectul de lege să fie retrimis în comisiile de specialitate pentru a fi dezbătut şi analizat împreună cu reprezentanţii categoriilor profesionale vizate”, a mai transmsi ALDE.

Eliminarea pensiilor speciale se află pe ordinea şedinţei de marţi a Acmerei Deputaţilor, şedinţa fiind programată la ora 14.00.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.