ALDE a transmis, joi, că susţine alegerea primarilor în două tururi, dar consideră că decizia asumării răspunderii asupra acestui proiect este ”regretabilă”. ”Se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forţarea alegerilor anticipate”, au transmis reprezentanţii formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ALDE a susţinut şi susţine în continuare alegerea primarilor în două tururi! Decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislaţiei electorale pentru alegerile locale este una regretabilă. Considerăm că nu calea asumării răspunderii era cea adecvată, ci, aşa cum ALDE a cerut, adoptarea unei ordonanţe de urgenţă, care, pe lângă avantajul intrării în vigoare imediate, putea ulterior fi şi dezbătută în Parlament pentru orice modificare”, a t5ransmis, joi reprezentanţii ALDE.

Aceştia susţin că, o eventuală demitere a Guvernului în Parlament, în urma adoptării unei moţiuni de cenzură, ”va bloca aplicarea alegerii primarilor în două tururi şi păstrarea actualei legislaţii”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Înţelegem, astfel, că se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forţarea alegerilor anticipate”, au mai transmis oficialii ALDE.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul Ludovic Orban.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.