Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, luni, că a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2,7 milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş. ANI a precizat că a fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj. De asemenea, primarul este suspectat e fals în declaraţii, fiind sesizaţi procurorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cherecheş Cătălin, Primar al municipiului Baia Mare, Judeţul Maramureş, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 201”, a transmis, luni ANI.

Sursa citată a precizat că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de primarul din Baia Mare.

”De asemenea, întrucât în declaraţiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) şi din data de 15 iunie 2018,  persoana evaluată a declarat informaţii neconforme cu realitatea, în speţă un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de „fals în declaraţii” în formă continuată, prevăzută de art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) din acelaşi act normativ”, a mai transmis ANI.

ANI a precizat că primarul din Baia Mare a fost informat despre rezultatele constatărilor, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în acest sens.

”Precizăm că Agenţia a transmis în atenţia persoanei evaluate şase solicitări de a prezenta date sau informaţii relevante”, a mai transmis ANI.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.