Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că luni va avea loc, la sediul instituţiei, tragerea la sorţi a operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

AEP precizează că şedinţa publică va fi transmisă pe canalul de YouTube al Autorităţii Electorale Permanente, accesibil la următorul link: https://www.youtube.com/channel/UCVMKK_34ds9jLXNpM0CLRoA

Instituţia reaminteşte că, începând cu alegerile administraţiei publice locale din anul 2016 a devenit funcţional Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV). În acest sens, în toate secţiile de votare există cel puţin un operator de calculator care verifică în sistem datele referitoare la fiecare alegător în parte.

Potrivit legislaţiei electorale în vigoare, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sunt desemnaţi, prin decizie a Autorităţii Electorale Permanente, pe baza tragerilor succesive la sorţi dintre persoanele declarate admise ca urmare a examinării, în ordinea punctajului obţinut la examinare sau a punctajului obţinut ca urmare a evaluării activităţii anterioare, după caz.

„Operatorii de calculator traşi la sorţi pot fi repartizaţi pe secţii de votare sau pe centre de votare, după caz, ordinea de prioritate la desemnarea acestora fiind următoarea:

a) persoanele care au domiciliul în localitatea respectivă;

b) persoanele care au reşedinţa în localitatea respectivă;

c) persoanele care au solicitat desemnarea în localitatea respectivă”, mai arată AEP, în comunicatul de presă remis vineri News.ro. 

Rezultatul tragerii la sorţi va fi publicat pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.