Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că joi a avut întâlniri cu reprezentanţii PNL, USR, PLUS, PSD, UDMR, ALDE, PRO România, PMP, pe tema controlului privind finanţarea campaniei electorale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează, într-un comunicat remis News.ro, că, joi, 1 august 2019, la invitaţia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente au avut loc întâlniri cu reprezentanţii formaţiunilor politice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 57 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv au obţinut cel puţin 3% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional cu ocazia alegerii membrilor din România în Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Fiecare entitate prezentă la întâlnire a fost reprezentată de preşedintele formaţiunii politice, secretarul general şi trezorierul acesteia, sau împuterniciţi ai acestora.

Obiectivele urmărite în cadrul acestor întâlniri au fost evaluarea modului în care au decurs verificările documentelor depuse în vederea rambursării cheltuielilor electorale prevăzute de lege şi comunicarea stadiului în care se află controlul privind finanţarea campaniei electorale.

Totodată, agenda întâlnirilor a cuprins şi informări privind demararea controlului activităţii curente a partidelor politice din anul fiscal 2018, precum şi informări referitoare la controlul privind subvenţiile de la bugetul de stat acordate în anul 2017 şi în anul 2018, care va fi demarat începând cu data de 26 august 2019 la toate partidele politice beneficiare, mai precizează sursa citată.

           

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.