Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a afirmat marţi, la Parlament, că membrii Comisiei lucrează la un proiect de lege pentru modificarea Legii numărul 335/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, prin care se doreşte, printre altele, actualizarea conceptului de terorism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lucrăm în cadrul Comisiei la un text de lege care urmăreşte modificarea Legii numărul 335/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Am pornit de la Strategia naţională de apărare a ţării pentru perioada 2015-2019, am analizat şi cadrul juridic comunitar (...) şi ne-am propus ca să realizăm prin acest proiect de act normativ lucruri care sunt importante”, a afirmat preşedintele comisiei de control al SRI.

Adrian Ţuţuianu a susţinut că prin acest proiect de doreşte, printre altele, actualizarea conceptului de terorism. „În primul rând, actualizarea conceptului de terorism, să stabilim responsabilizarea statului român pentru acoperirea eventualelor prejudicii cauzate de măsurile întreprinse de autorităţile publice ce au responsabilităţi în gestionarea crizei teroriste, să actualizăm responsabilităţile ce revin autorităţilor publice, persoanelor fizice şi juridice de drept public sau privat, să incriminăm anumite fapte care nu au incriminare în legislaţia penală românească, să reglementăm problema terorismului în domeniul nuclear”, a explicat senatorul PSD.

El a mai spus că toate ministerele şi instituţiile care au atribuţii pe linia securităţii naţionale vor fi invitate la discuţii pentru a stabili forma finală a proiectului. „Textul este în lucru, membrii comisiei au făcut astăzi observaţii pe care le-am considerat utile. Vom discuta fiecare dintre noi în grupurile parlamentare pentru că ne dorim să avem o susţinere parlamentară pe acest subiect şi să putem să trecem legea prin cele două Camere ale Parlamentului. Vom invita la discuţii toate ministerele şi instituţiile care au atribuţii pe linia securităţii naţionale”, a subliniat Adrian Ţuţuianu.

Social-democratul a precizat că membrii Comisiei vor solicita ca la dezbateri să fie prezent „şi un reprezentant, secretar probabil, al CSAT”. „Ne-am propus ca până la sfârşitul lunii să avem un text pe care să îl putem aduce la cunoştinţă publică”, a conchis Adrian Ţuţuianu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.