Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a declarat vineri, despre reducerea numărului de ministere, în noul Executiv, că statul trebuie să devină mai suplu şi mai aplecat către cetăţean iar reducerile de cheltuieli bugetare nu sunt în comasarea ministerelor ci în buna gestionare a creditelor, precizând că avem încă de încasat bani din exerciţiul 2014-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt convins că atunci când coaliţia se va întruni pentru a forma noul guvern, care se va întâmpla foarte curând acest lucru, vor avea loc aceste analize. Binenţeles, întotdeauna este loc de supleţe la stat, am spus-o (..) Scopul trebuie să rămână acelaşi, statul trebuie să devină mai suplu şi mai aplecat către cetăţean”, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, întrebat dacă noul Guvern ar trebui să aibă mai puţine ministere.

Întrebat despre reducerile care s-au putea face prin comasarea unor ministere, Adrian Câciu a spus: ”Ştiţi care este problema, reducerile de cheltuieli bugetare nu sunt aici, cheile sunt în buna gestionare a creditelor pe care le ai la dispoziţie şi a proiectelor”.

”Avem încă de încasat bani din exerciţiul 2014-2020, cred că putem să facem un efort să avem o absorbţie de 100% la aceşti bani europeni care sunt nerambursabili şi după aceea pot face multe reechilibrări ordonatorii de credite, dar asta este o chestiune de reformă pe care trebuie să o avem tot timpul în vedere, ca demnitari şi oameni de stat”, a completat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.