Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu a declarat joi că nu e mulţumit de câţi bani s-au cheltuit din PNRR, el precizând că România a primit 33% din banii alocaţi în PNRR şi 20% din banii primiţi i-am cheltuit. 9,45 de miliarde de euro au intrat şi s-au cheltuit 1,95 de miliarde de euro. Ministrul a mai spus că vor avea om avea discuţii în Guvern, o primă evaluare destul de tranşantă cu toţi coordonatorii de reformă, într-o şedinţă dedicată, pe absorbţie, pe 15 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem de recuperat nişte întârzieri pe unele zone. La Ministerul Energiei s-au făcut recuperări importante de întârzieri.dar mai sunt, ministerul educaţiei, sănătăţii, recuperează”, a declarat Adrian Câciu, în emisiunea România Politică de la Prima News. 

”S-a trecut la un alt mod de lucru, s-a flexibilizat modul de lucru, era foarte rigid când am venit. Am introdus tot felul de mecanisme, inclusiv financiare, pentru ca banii să ajungă mai repede la beneficiari. Şi coordonatorii de reformă au început să lucreze mult mai aplicat. Şi Energia şi Sănătatea la momentul acesta sunt campioni la contracte. Nu mai vorbesc de campionul mondial care e Ministerul Transporturilor, 16 miliarde de euro, având alocate doar 6 miliarde”, a completat Câciu.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

El a mai spus să sunt investiţii în infrastructura mare, şi avem şi bugetul, şi cofinanţarea, împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii, surse adiacente care vin să completeze banii din PNRR.

”La acest moment, din PNRR avem contracte de 36 de miliarde de euro, dar conţinutul resursei PNRR este de 21 de miliarde de euro”, a mai spus el. 

Ministrul a precizat că ”România a primit 33% din banii alocaţi în PNRR şi 20% din banii primiţi i-am cheltuit”.

”9,45 de miliarde de euro au intrat în România şi s-au cheltuit 1,95 de miliarde de euro”, a spus el, adăugând că în buget mai sunt prinse 7,5 miliarde de euro. 

Întrebat dacă este mulţumit de acest procent, Adrian Câciu a răspuns: ”Nu, şi vom avea discuţiile aceastea în Guvern, a rămas să avem prima evaluare destul de tranşantă cu toţi coordonatorii de reformă, la nivelul premierului, într-o şedinţă dedicată, pe absorbţie, la 15 aprilie, când avem execuţia pentru primele trei luni şi atunci putem să ştim fiecare cât a avut alocat”.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.