Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că vineri depune Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul UE, dar care înseamnă şi o restructurare a jaloanelor şi ţintelor, precum şi o rescadenţare a cererilor de plată. Potrivit ministrului, noua cerere de plată are o valoare netă de 2,7 miliarde euro şi cuprinde un număr de 74 de jaloane şi ţinte. El spune că a semnat joi actul adiţional al acordului de finanţare pentru PNRR-ul României care cuprinde şi capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanţare de peste 288 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene a primit România în ultimele şase luni, bani aferenţi atât programelor structurale cât şi PNRR. Astăzi depunem Cererea de Plată 3 din noul PNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene, dar care înseamnă şi o restructurare a jaloanelor şi ţintelor aferente precum şi o rescadenţare a cererilor de plată”, spune ministrul pe Facebook. 
 
Adrian Câciu precizează că a semnat joi actul adiţional al acordului de finanţare pentru PNRR-ul României care cuprinde şi capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanţare de peste 288 milioane euro.
 
”Cererea de plata numarul 3 are o valoare neta de 2,7 miliarde euro şi cuprinde un numar de 74 de jaloane şi ţinte”, mai spune ministrul Investiţiilor. 
 
Câciu menţionează că ”a fost un efort guvernamental amplu să avem, în aceste 6 luni, şi Cererea de Plata nr. 2 evaluată şi încasată si PNRR modificat şi aprobat prin care primim o finanţare suplimentară de 1,4 miliarde euro şi să avem şi Cererea de Plată nr. 3 închisă şi transmisă Comisiei Europene”.
 
”Le mulţumesc colegilor din Guvern pentru efort şi implicare şi, de asemenea, mulţumesc echipei MIPE care a sprijinit, zi de zi, negocierile cu Comisia Europeana.
Nimic nu se face daca nu se lucrează în echipă şi nimic nu conteaza daca nu e facut pentru România. Tot ce se face este pentru România şi pentru români!”, scrie el în postare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.