Adrian Albu, supravieţuitor al tragicului eveniment de la Colectiv, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de Primar al sectorului 5 al Bucureştiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La eveniment au fost invitaţi şi şi-au arătat tot sprijinul Ramona Strugariu - eurodeputată şi copreşedintă a partidului REPER, Dragoş Pîslaru - deputat european şi copreşedinte al Partidului REPER, respectiv, Cătălin Teniţă - deputat şi copreşedinte REPER Bucureşti.
 
”Adrian Albu şi-a asumat misiunea de a aduce schimbări semnificative în vieţile oamenilor şi în administraţia locală. Planul său pentru Sectorul 5 include deschiderea a trei centre medicale permanente care să asigure furnizarea de servicii medicale esenţiale pentru cetăţenii vulnerabili ai sectorului.  De asemenea, în programul său electoral se regăseşte iniţierea de programe educaţionale dedicate celor care doresc să-şi completeze studiile sau să se reorienteze profesional, pentru a ajuta cât mai mulţi locuitori ai sectorului aflaţi în situaţii de vulnerabilitate să aibă un nivel de trai decent”, arată REPER într-un comunicat oficial. 
 
Albu a arătat că ”fondurile pentru aceste iniţiative pot  fi obţinute prin susţinerea activităţilor economice generatoare de venituri din taxe în sector”. 
 
”Dezvoltare urbană bine planificată, facilităţi fiscale companiilor care îşi stabilesc sediul în Sectorul 5 şi care angajează rezidenţi ai acestui sector şi sprijin pentru IMM-uri pentru acces transparent şi corect la achiziţii publice. Adrian Albu a subliniat importanţa prioritizării siguranţei cetăţenilor şi a reducerii corupţiei în administraţia publică, ca cerinţă esenţială pentru dezvoltare economică”, mai precizează REPER. 
 
”Nu este vorba doar despre incendiul de la Colectiv, orice moarte este o tragedie, cu atât mai mult cu cât poate fi evitată prin măsuri de siguranţă elementare. Siguranţa cetăţeanului trebuie să devină prioritatea principală a oricărei administraţii. Şi este prioritatea mea. Reducerea corupţiei din sistem conduce în final la salvarea de vieţi!”, a declarat Adrian Albu în cadrul evenimentului de prezentare a candidaturii. 
 
Candidatul din partea REPER consideră că sectorul se confruntă cu o realitate dură a sărăciei pentru mulţi dintre locuitorii săi.
 
”Noi suntem în politică pentru că vrem să oferim o alternativă pentru sectorul 5. Avem, în acelaşi sector, sărăcie lucie la un kilometru de bogăţie exorbitantă. E Cotroceniul şi, la celălalt pol, Ferentariul care arată groaznic, sunt oameni care au nevoie de o soluţie pentru a face un pas înainte, pentru a nu fi marginalizaţi. Oamenii au nevoie de încredere. Ne dorim centre medicale în care oamenii să poată avea parte de asistenţă gratuită, asistenţă pe care oamenii nu şi-o permit în momentul de faţă”, a mai punctat Adrian Albu. 
 
Adrian Albu doreşte să pună accent pe o administraţie eficientă şi transparentă în cheltuirea banilor publici, în care interesul cetăţeanului să primeze. 
 
El a invitat funcţionarii publici care împărtăşesc aceleaşi obiective şi valori de integritate să se alăture echipei sale pentru a dezvolta împreună o administraţie care să fie un sprijin şi un aliat, nu o piedică în viaţa comunităţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.