Administraţia Prezidenţială a transmis, miercuri seară, că preşedintele Klaus Iohannis a luat act de respingerea de către Senat a propunerii referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc şi afirmă că, fără intervenţia preşedintelui, nu s-a fi ajuns la respingerea de urgenţă a proiectului. Klaus Iohannis a transmis că astfel de propuneri legislative fac rău în primul rând comunităţii maghiare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Senatului, în calitate de for decizional, referitoare la respingerea propunerii legislative privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc. În absenţa unei intervenţii ferme a Preşedintelui României, care să atragă atenţia asupra gravităţii acestui demers primejdios şi toxic pentru stabilitatea democraţiei româneşti, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgenţă împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituţional şi extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaţilor, cu complicitatea iresponsabilă a PSD”, a transmis, miercuri seară, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că preşedintele României ”atrage atenţia că promovarea unor astfel de propuneri legislative face rău în primul rând comunităţii maghiare şi creează tensiuni artificiale în interiorul societăţii, care riscă să escaladeze”.

”Astfel de iniţiative legislative, care sfidează ordinea constituţională, nu ar trebui să se mai regăsească vreodată pe agenda Parlamentului României”, a mai transmis administraţia Prezidenţială.

La ora 14.00, senatul s-a reunit în şedinţă de urgenţă, iar proiectul legislativ a fost respins.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.